A saptea duminica de proteste in Bucuresti, cu mii de oameni si Frunza Umana in fata Guvernului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si in aceasta duminica bucurestenii au iesit din casa in numar mare (dar ceva mai mic decat in ultimele duminici). Din nou, numaratoarea a fost diferita de la publicatie la publicatie: 4000, 3000, 2000. Nu mai conteaza, ne-am dat seama de mult ca au probeleme grave cu numaratoarea...

De aceasta data marsul a trecut si pe la DNA, un gest vazut de multi ca o miscare gresita si ca un inceput de politizare a protestelor. Altii probabil ca au juisat cand au aflat ca marsul va trece de aceasta data si prin fata pe la DNA. E posibil ca numarul mic de protestatari sa se fi datorat si acestui lucru. In fine...

Traseul a fost urmatorul: ora 16.00, adunare generala la  statia de metrou 1 Mai, urmand ca oamenii sa se deplaseze pe Ion Mihalache- Piata Victoriei- Buzesti- Berzei- Stirbei Voda- Calea Victoriei- C.A. Rosetti- Nicolae Balcescu- Piata Universitatii.


foto: Cristian Vasile

Pe parcurs au existat cateva incidente - pe terasa unui bloc din zona Turda un grup de sunt oameni a aprins fumigene rosii si a atarnat un banner cu Rosia Montana. Jandarmii au intervenit.

Apoi, in Piata Victoriei s-a format Frunza Umana, cu partea rosie (cianura) indreptata spre Palatul Victoria, iar partea verde (natura) indreptata spre Muzeul Antipa (mai jos aveti si o filmare cu aceasta).


foto: Cristian Vasile

In Piata Universitatii au avut loc cateva incidente mai violente, deoarece cordonul de jandarmi format aici nu i-a lasat pe protestatari sa ocupe rondul de la Universitate. Pana la urma, biciclistii au fost cei care i-au fentat pe jandarmi si au ocupat rondul, iar coloana de oameni a fortat si a reusit sa strapaunga cordonul. Rondul de la Universitate a fost ocupat pana in jurul orei 22:00.


foto: Cristian Vasile

S-a protestat si la Berlin, de unde avem si aceasta poza care ne arata adevarata fata a unor oameni precum Dragos Tanase: "Cianura are o singura problema: numele. Daca se numea hidroxid de altceva, nu mai era nici o problema." Deci, va rugam, serviti!


foto: Odeta Catana

La Barsov jandarmii au primit ordin sa intervenina brutal impotriva manifestantilor pentru a elibera strada si a isit un scandal ce ar trebui sa se lase cu o demisie sau demitere. Si in Cluj au iesit in strada 7-8000 de oameni.

Uniți Salvăm - frunza din față Guvernului


#rosiamontana la Berlin (13.10.2013)


Proteste la Brașov - material needitat - 13 oct 2013 #UnitiSalvam #RosiaMontana

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera