A fost odata ca niciodata...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
... o epoca in care oamenii nu aveau hartie igienica. Si nu vorbim de epoca de piatra, ci de una ceva mai recenta, inainte de 1989, cand romanii foloseau la toaleta ziarul Scanteia, incuranjandu-se cu gandul ca tusul de tipografie avea efect dezinfectant.

Inca una din "micile" orori ale vremurilor de aur. In Bucuresti, povesteste lumea, se statea la cozi de cate trei ore pentru a obtine cateva suluri de hartie cafenie si aspra, cu scame, paie si aschii de lemn, suluri pe care oamenii le insirau pe sfori si defilau cu ele pe strada atarnate de gat.

Hartia vanduta la baloti, in fata aprozarelor era in principiu un lux, in special cea fabricata la Adjud "mai lata cu un centimetru si mult mai rezistenta." In plus, din ce credeti ca se facea, printre altele?! Stiti ca Eroul Nostru National nu era foarte credincios din fire si in consecinta nici natiunea nu avea de ce sa fie... Ei, inchipuiti-va ca Biblia tiparita prin strainataturi si introdusa in tara precum azi tigarile de contrabanda, era confiscata de catre autoritati, topita si transformata in... ghici ce? Exact.

Sursa: "Marturii orale - anii 80 si bucurestenii " - Muzeul Taranului Roman, pg.187-188.1 comentariu

A fost odata ca niciodata...
Cazacu Dan
#1 -

Comentariu nou

Salut!

Pot confirma cu tarie doar citeam carti despre epoca de aur si agricultori multumiti de productia obtinuta la hectar la tara la bunici ;)

Doamne ce vremuri!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera