A 22-a zi de proteste in Bucuresti cu 22.000 de protestatari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si in aceasta duminica bucurestenii au iesit in numar foarte mare. Chiar daca speram ca vom fi mai multi decat la ultimul mars, cand s-au strans peste 25.000 de oameni, de aceasta data am fost intre 22.000 si 25.000 (lucru care se poate vedea cu usurinta in pozele si filmarile de la proteste).

Insa, pana la urma, numarul oamenilor iesiti in strada e posibil sa fie mult mai mare, pentru ca multi dintre cei care au luat parte la mars au renuntat pe parcurs, din cauza distantei foarte lungi: 12 km.

Traseul a fost urmatorul: s-a pornit de la Universitate si s-a mers pe Bulevardul Carol, Pache Protopopescu, Soseaua Iancului, soseaua Pantelimon si Bulevardul Ferdinand, dupa care inapoi la Universitate.


sursa foto: Uniti Salvam

S-a facut popas in fata sediului televiziunii Pro Tv, pentru a se striga clasicul "Presa romana, plina de cianura". Iata si ce au difuzat cei de la Pro Tv despre protestele de ieri

In Pantelimon, Piata Delfinului, coloana de oameni a fost primita si cu doua focuri de artificii, dar nu va imaginati cine stie ce spectacol.


sursa foto: Vlad Petri

Asa cum ne-am obisnuit, totul a decurs pasnic si civilizat, fara incidente pe parcursul marsului. "Ca si pana acum, activitatea de protest se desfasoara pasnic, civilizat, protestatarii isi desfasoara o activitate spontana, nu au fost inregistrate incidente", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

Cu toate acestea, la intoarcerea si ocuparea Pietei Universitatii un barbat a fost arestat pentru ca devenise violent.


sursa foto: Alberto Grosescu

Chiar daca multi spuneau aseara: "Nu mai e entuziasmul de la inceput...", "Ma asteptam sa ne strangem mai multi ca duminica trecuta, se pare ca incepe sa se fasaie...", protestele din capitala si din tara i-au facut pe moti sa prinda curaj si sa iasa si ei in strada.

"Amploarea protestelor a crescut si in Campeni, ”capitala” Muntilor Apuseni, unde peste 2.500 de oameni s-au adunat duminica la protestele la care au participat si rosienii care se opun proiectului minier." - cei 2500 de moti sunt doar o mica parte din cei aproape 20.000 care si-ar putea pierde locurile de munca daca RMGC incepe exploatarea... stim, despre asta nu se vorbeste la televizor.

Protestele continua pana cand:

- Parlamentul, prin Senat si Camera Deputatilor, va vota respingerea proiectului de lege
- Guvernul va respinge in procedură de urgenta, prin Hotarare de Guvern, acordul de mediu
- Rosia Montana va fi inclusa pe lista tentativa a Romaniei pentru UNESCO
- cianura va fi interzisa prin lege in activitatile miniere din Romania
- demisioneaza Victor Ponta alaturi de cei patru initiatori ai proiectului de lege

#rosiamontana, ziua 22 [Marş spre Iancului-Pantelimon]


Marș de protest pentru Roșia Montană | București, 22 - 09 - 2013

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera