8 proteste mari impotriva guvernarii, in 8 tari diferite, in aceeasi zi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit 10 lucruri pe care nu le stiati despre protestele din Turcia, dar si despre faptul ca acestea continua, insa, in cazul in care nu stiati, la ora actuala, in 8 tari diferite din lume au loc 8 proteste, toate impotriva guvernarii.

Ne-am gandit sa va face un scurt rezumat despre ce se intampla in lume si de ce au loc aceste razvratiri din partea popoarelor:

1. Brazilia - Peste 200.000 de protestatari au marsaluit pe strazile din principalele orase ale tarii (Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte) impotriva violentelor, inflatiei si economiei precare.

2. Turcia - Protestatarii isi continua revoltele, iar acum s-a ajuns in punctul in care Guvernul doreste sa trimita armata pentru a le aplana.3. Bulgaria - Mii de locuitori ai tarii au iesit pe strazi pentru a protesta impotriva primului ministru Plamen Oresharski si a cere demisia acestuia.

4. Indonezia - Populatia tarii a iesit revoltata pe strazi dupa ce politicienii au votat, cu usile inchise, cresterea pretului motorinei. Acest lucru nu s-a mai intamplat din 2008. Oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov in politistii ce pazeau parlamentul, dar si cu pietre si sticle.5. Egipt - Egiptenii spera la o noua revolutie asta dupa ce au semnat o petitie prin care roaga presedintele Mohamed Mursi sa demisioneze pana la 30 iunie, cand se pregatesc sa iasa iar in strada.  

6. Grecia - Dupa cateva luni de liniste, se pare ca grecii sunt in punctul de a lua-o de la capat, mai ales dupa ce guvernul a desfiintat televiziunea si radioul de stat. Mii de oameni au fost concediati, inclusiv artisti si muzicieni, motivul fiind ca acestia consumau prea multi bani din bugetul tarii.7. Chile - Peste 100.000 de studenti chilieni au iesit in strada pentru a protesta impotriva sistemului privatizat de invatamant si a cere o reforma a invatamantului.

8. Bangladesh - Protestele continua in aceasta tara, inca din aprilie, cand o fabrica s-a prabusit si peste 1000 de muncitori exploatati (cei care produc zeci de haine pentru firme cunoscute pe care noi le purtam) au murit.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera