8 proteste mari impotriva guvernarii, in 8 tari diferite, in aceeasi zi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit 10 lucruri pe care nu le stiati despre protestele din Turcia, dar si despre faptul ca acestea continua, insa, in cazul in care nu stiati, la ora actuala, in 8 tari diferite din lume au loc 8 proteste, toate impotriva guvernarii.

Ne-am gandit sa va face un scurt rezumat despre ce se intampla in lume si de ce au loc aceste razvratiri din partea popoarelor:

1. Brazilia - Peste 200.000 de protestatari au marsaluit pe strazile din principalele orase ale tarii (Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte) impotriva violentelor, inflatiei si economiei precare.

2. Turcia - Protestatarii isi continua revoltele, iar acum s-a ajuns in punctul in care Guvernul doreste sa trimita armata pentru a le aplana.3. Bulgaria - Mii de locuitori ai tarii au iesit pe strazi pentru a protesta impotriva primului ministru Plamen Oresharski si a cere demisia acestuia.

4. Indonezia - Populatia tarii a iesit revoltata pe strazi dupa ce politicienii au votat, cu usile inchise, cresterea pretului motorinei. Acest lucru nu s-a mai intamplat din 2008. Oamenii au aruncat cu cocktailuri Molotov in politistii ce pazeau parlamentul, dar si cu pietre si sticle.5. Egipt - Egiptenii spera la o noua revolutie asta dupa ce au semnat o petitie prin care roaga presedintele Mohamed Mursi sa demisioneze pana la 30 iunie, cand se pregatesc sa iasa iar in strada.  

6. Grecia - Dupa cateva luni de liniste, se pare ca grecii sunt in punctul de a lua-o de la capat, mai ales dupa ce guvernul a desfiintat televiziunea si radioul de stat. Mii de oameni au fost concediati, inclusiv artisti si muzicieni, motivul fiind ca acestia consumau prea multi bani din bugetul tarii.7. Chile - Peste 100.000 de studenti chilieni au iesit in strada pentru a protesta impotriva sistemului privatizat de invatamant si a cere o reforma a invatamantului.

8. Bangladesh - Protestele continua in aceasta tara, inca din aprilie, cand o fabrica s-a prabusit si peste 1000 de muncitori exploatati (cei care produc zeci de haine pentru firme cunoscute pe care noi le purtam) au murit.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera