50 de activisti Greenpeace au sapat dupa aur in curtea Casei Poporului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

50 de activisti din tari diferite (SUA, Canada, Romania, Austria, Ungaria, Polonia, Germania, Cehia si Croatia) au sarit astazi gardul Casei Poporului (Palatul Parlamentului) si au inceput sa sape cu tarnacoape, cautand aur. Gestul a fost, bineinteles, unul simbolic si un protest impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

De asemenea, acestia au afisat si bannere pe care scria Exploatare miniera aurifera si Gold mining area.

"In ultimele luni, Guvernul a elaborat  legi speciale pentru ca orice companie privata, nu doar Rosia Montana Gold Corporation, sa poata exploata orice resursa, oriunde ar fi ea. Trebuie doar sa i se adauge eticheta "proiect de interes national", sau "proiect de interes public deosebit" si e suficient. Nu se mai tine cont de distrugerea comunitatilor, mediului, patrimoniului natural, istoric sau cultural.


sursa foto: Greenpeace Romania

Or, asta este la fel de aberant precum a incepe sa sapi dupa aur in curtea unei institutii, la fel ca in exemplul pe care il puteti vizualiza in mod direct, acum. Protestul de astazi arata exact ce poate face o companie interesata sa exploreze si sa exploateze resursele de subsol ale tarii. Suntem aici pentru a le atrage atentia membrilor parlamentului asupra consecintelor pe care le pot avea deciziile si voturile lor", a declarat Alexandru Riza, coordonator de campanii Greenpeace Romania.


sursa foto: Greenpeace Romania

Dupa interventia jandarmilor, o activista din Canada a necesitat spitalizare. Toti activistii au fost arestati, inclusiv un jurnalist.

Vedeti mai jos si lantul uman facut in jurul Casei Poporului, tot in semn de protest impotriva proiectului minier de la Rosia Montana:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera