5 semne ca a inceput anul scolar in Bucuresti si 5 lucruri de care ne e dor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Astazi am deschis ochii, ne-am pregatit cafeaua de dimineata si am plecat spre birou. Buimaci si inca adormiti din weekendul care tocmai a trecut, am observat cu greu multimea de copii de la metrou, de pe strazi, de oriunde!

Da! Astazi incepe scoala. Astazi este ziua de care se tem scolarii din generala si liceenii si dupa care plang cei trecuti de 20 de primaveri.

Jumatatea lunii septembrie este poate cea mai agitata luna a anului, insa ne place si ne aducem aminte cu nostalgie de ea. Uite 5 semne ca incepe anul scolar in Bucuresti.


Sursa foto

Coada la florarii

Toti scolarii inca mai duc flori invatatorilor/profesorilor. Si eu care credeam ca numai in provincie se mai practica asta.

Scolari imbracati cochet, grupati in bisericute, povestind despre ce s-a mai intamplat in vara lui 2015. Un lucru pe care l-am observat si care ne intristeaza putin este fapul ca liceeni arata parca prea maturi pentru varsta lor. Ne-ar fi placut sa vedem liceeni putin mai naivi si mai imbracati.

 
Sursa foto // Sursa foto

 Uniforme, uniforme peste tot la metrou!

Uniforma este obligatorie in anumite scoli, pe cand in altele tinerii au libertate vestimentara.

Masini scumpe in parcarile liceelor - si nu sunt ale profilor, ci ale elevilor. 

Agitatia generala din Bucuresti, traficul nebun, cozile pline de elevi de la metrou, cozile de la casa pentru abonamente Metrorex - toate acestea ne dau de veste ca toamna a venit.


Sursa foto

Pentru ca toata atmosfera de astazi ne-a adus aminte de scoala generala si de liceu, uite 5 lucruri de care ne e dor, in fiecare toamna:

Primele teze, de care credeam ca nu vom scapa niciodata. Primul chiul, care iti facea sangele sa urce in cap; prima oara cand te-ai simtit regele vietii.

Primele prietenii, primele dati cand ne-am indragostit, primele suferinte.

Prima oara cand te-a prins mama ca fumezi, primul "Fumezi cand o sa ai banii tai, nu ii arzi pe ai mei".

Prima oara cand duci un baiat/fata acasa, prima declaratie, primul "Te Iubesc".

Primul bac. Singurul bac, "testul vietii" pe care credeai ca nu il vei trece. L-ai trecut, asa cum a trecut si scoala generala, liceul, facultatea si incetul cu incetul, tineretea.


Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera