20 de locuri conventionale din Bucuresti in care duci un strain

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca vine strainul in Bucuresti, il duci in cele 20 de locuri neconventionale despre care v-am zis acum cateva zile. Printre cele mai misto locuri se numara acoperisul blocului Magheru, strada Xenofon si Deschis Gastrobar.

Insa ca un strain sa simta spiritul romanesc autentic, trebuie sa mearga in locurile frecvent vizitate de romani. Uite 20 de locuri conventionale in care sa duci un strain in Bucuresti.

Casa Poporului

Cea mai mare cladire din Europa este un obiectiv de seama al Bucurestiului si o emblema a acestui oras. Printre lucrurile mai putin stiute despre Casa Poporului este faptul ca in ea exista 7.0000 de incaperi.


Sursa foto

Parc Cismigiu 

Aflat la cativa pasi de Casa Poporului, este amplasat pe un fost teren mlastinos cu multe balti, cu izvoare subterane care nu seaca niciodata.

Parc Herastrau 

Un alt preferat de noi, din zona de nord a Bucurestiului. E musai sa duceti un strain in cel mai mare parc din Capitala.

 

Carturesti Carusel 

O librarie de vis din Centrul Vechi al Capitalei, din palatul Chrissoveloni. Este de asemenea si cea mai mare librarie din Romania.

 Centrul Vechi 

Cunoscut pentru barurile si pub-urile sale. Aici poti duce un strain ca sa simta viata de noapte a Bucurestiului.

 Piata Universitatii 

Kilometrul 0 al Bucurestiului. Aici se gasesc clădirile Universitatii Bucuresti, Teatrului National "I. L. Caragiale" si Hotelului Intercontinental.


Carturesti Carusel

Valea Regilor 

I-am spune si valea pub-urilor, un loc unde bei o bere intr-unul din pub-urile din pasajul Vilacrosse, dupa ce vizitezi punctul 0 al Bucurestiului.

Calea Victoriei

Are o lungime de aproximativ 3.000 de metri, de ea fiind legate cele mai frumoase cladiri din Bucuresti: Cladirea C.E.C. sau cea a Cercului Militar, Palatul Cantacuzino sau Palatul Telefoanelor si Odeon.

Casa Cesianu de pe Calea Victoriei 

Casa Cesianu este singurul monument de pe Calea Victoriei care a pastrat toate componentele ilustrative pentru casa boiereasca de la inceputul secolului al XIX- lea, la dimensiunea si in varianta originala.


Sursa foto

Muzeul National de Arta Contemporana 

Cel mai amplu proiect de arta contemporana din Romania si cea mai mare investitie guvernamentala romaneasca in arta contemporana

Muzeul Taranului Roman 

Muzeu de arta si traditii romanesti de pe Soseaua Kisellef

Palatul Regal, Muzeul de Arta al Romaniei 

Muzeul contine galerii de Arta Europeana, Arta Veche Romaneasca si Arta Romaneasca Moderna, dar si colectii de arta decorativa si orientala


MNAC

Muzeul National de Istorie Nationala "Grigore Antipa"

Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice.

Bulevardul Kiseleff

Artera face legatura intre Piata Victoriei si Piata Presei Libere. Peisajele sunt minunate, mai ales toamna.

 Gradina Verona

Din inima Bucurestiului - o oaza de verdeata si liniste unde merita sa duci un strain, pentru a vedea cum se relaxeaza romanii.

 
Gradina Verona

Teatrul National Bucuresti

Teatrul a trecut printr-un  proiect de renovare, unul dintre cele mai ample si inovatoarea proiecte care au loc in peisajul contemporan al Capitalei.

Green Hours 

Sau piatra de temelie in miscarile underground de teatru si muzica din Bucuresti.

Libraria Humanitas Kretzulescu

Pe langa faptul ca au o colectie impresionanta de carti, la Humanitas Kretzulescu se tin si foarte multe evenimente speciale pentru iubitorii de literatura sau muzica buna. Seri de jazz, intalniri pentru Clubul Cartilor Denisei sau seri pariziene.

Bicicleta 

Un bar inedit din Centrul Vechi unde am intalnit cei mai cool oameni ai Bucurestiului.

Caru' cu Bere 

Restaurant cu traditie din Bucuresti unde se mananca mancare traditionala romaneasca, preferat in special de turisti si straini.

 
Caru' cu bere // Green Hours

Voi pe unde v-ati plimbat amicii straini? :)

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera