2% pentru drepturi egale. Nu speciale.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fiecare roman care plateste impozit pe venit poate cere statului ca doua procente din impozitul sau sa fie trimise/redirectionate catre o cauza non profit pe care doreste sa o sustina.

Pentru redirectionarea celor 2% e nevoie sa stii numele, codul fiscal si contul bancar al organizatiei pe care vrei s-o sprijini, sa completezi cateva campuri dintr-un formular destul de simplu si apoi sa pui formularul la posta sau la registratura Administratiei Financiare de care apartii. Data limita de depunere este 25 mai 2013.  Daca intri pe site-ul organizatiei preferate, oricare ar fi ea, e foarte probabil sa gasesto toate informatiile de care aveti nevoie pentru redirectionarea celor 2% catre aceasta. Daca organizatia preferata e ACCEPT, detaliile sunt de gasit aici.

De ce sa ne dai noua cei 2%?

Pentru ca i-am folosi

  • pentru diverse evenimente culturale ori civice care pun in discutie publica chestiunea egalitatii de drepturi intre cetateni, indiferent de orientarea lor sexuala ori identitatea de gen;
  • sa platim asistenta juridica pentru persoanele discriminate si pentru cei care ajung victime ale unor infractiuni motivate de ura la adresa LGBT;
  • sa acoperim costurile de consiliere psihologica pentru oameni care au neaparata nevoie de ea si nu-si permit sa plateasca.

Pentru ca, desi avem legi care protejeaza persoanele LGBT si garanteaza drepturile egale, in realitate legile nu par sa functioneze si, in viata de zi cu zi, discriminarea LGBT si a altor grupuri stigmatizate ramane adesea nesanctionata. Noi suntem cei care muncesc pentru ca protectia garantata de lege persoanelor LGBT sa existe in realitate.

Pentru ca lipsesc politicienii, medicii, profesorii, psihologii care sa spuna explicit si public ca orientarea sexuala si identitatea de gen sunt simple caracterstici ale fiintei umane, ca in Romania homosexualitatea e la fel de "legala" ca si heterosexualitatea, si ca homosexualitatea e la fel de sanatoasa ori naturala ca si heterosexualitatea. Prea des suntem singurii care transmit public aceste mesaje si este nevoie sa ne auzim mai tare.

Pentru ca redirectionand 2% catre ACCEPT transmiti mesajul ca persoanele LGBT au nevoie de drepturi egale, nu de drepturi speciale.

Pentru ca societatea romana este inca preponderent homofoba si grupul celor care merg alaturi de noi este mic. Nu ne permitem sa pierdem niciunul din potentialii suporteri. Daca esti alaturi de noi, arata-ne asta. Redirectioneaza catre ACCEPT cei 2% si promoveaza apelul nostru!

Irina Nita, Asociatia ACCEPT
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera