2 motive nu stai in Bucuresti weekendul asta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
[...pentru cei care sunt inca indecisi despre ce sa faca in oras si poate ar vrea sa plece din Bucuresti]

Ambele motive se afla in Transilvania, pentru doua evenimente culturale de mare amploare pentru Romania.

In functie de preferinte puteti alege fie Festivalul International de Film de la Cluj (TIFF) fie Festivalul International de Teatru de la Sibiu, mai precis primele trei (doua plus o seara) si respectiv ultimele doua zile ale celor doua evenimente.De ce la TIFF? Atmosfera plus un oras frumos, dincolo de pasiunea pentru film care poate nu e suficient de arzatoare incat sa petreci 8 ore pe tren sau in masina pana la Cluj.

Anul acesta vor fi proiectate 97 de lungmetraje si 57 de scurtmetraje, o puteti vedea live pe Vanessa Redgrave, invitata de onoare la festival, veti putea vedea filme in aer liber, iar pe data de 8 iunie in premiera veti putea asista la "Noaptea Prostului Gust"

Realizat de Jan Verheyen si Jan Doense, proiectul primit cu mare succes la Festivalul de Film de la Rotterdam propune publicului o "compilatie de trailere si clipuri din cele mai bizare, socante, sau pur si simplu ciudate filme facute vreodata", organizatorii mentionand faptul ca spectatorii "trebuie sa se pregateasca pentru un procent ridicat de penibil in materie de film."

Nu in ultimul rand, puteti vedea si rezultatele workshop-ului "Let's Go Digital"  in care 15 tineri intre 14 si 18 ani vor invata sa filmeze, sa monteze si sa isi prezinte filmul realizat. Ba mai mult, tinerii talentati si se afirma la TIFF in cadrul unui Meeting Point, un loc de intalnire a tuturor celor implicati in sau pasionati de cinematografie si arta in general.

Oameni noi si interesanti, prietenii frumoase, filme in premiera si o experienta cu totul deosebita si nu in ultimul rand, un oras misto (dar cel mai scump din Romania): cam acestea ar fi motivele rezumate pentru care sa petreci 8 ore pe drum pana la Cluj. (sau o ora cu avionul, dupa buget)

De ce la Sibiu? In afara de faptul ca preferati teatrul filmului? In afara de atmosfera, oamenii pe care ii veti intalni si experienta in sine?

Poate pentru ca vreti sa vedeti cum se prezinta viitoarea capitala culturala a Europei. Programul de restaurare a orasului se apropie de final si in mare parte arata de destul de bine.


centrul a devenit pietonal

Un mic amanunt hilar din povestea restaurarii ar fi faptul ca in centru cladirile au fost renovate doar pe partea care da inspre piata, spatele cladirilor ramanand in aceeasi forma usor degradata...

In ce priveste festivalul de teatru, acesta a ajuns la cea de-a 13-a editie si se prezinta sub sloganul retoric "Impreuna?!" reprezentand: "spiritul festivalului, sustinut prin tema anuala in jurul careia fiecare participant identifica propriul sau traseu prin labirintul ofertei noastre culturale." [de aici]

Un discurs nu tocmai incurajator ca stil, insa programul (ultimelor doua zile)  se prezinta suficient de interesant incat sa alegi sa petreci 5 ore pe drum pana la Sibiu :)


In sfarsit, un sfat -- daca va decideti pentru oricare din cele doua orase, peste weekend vremea se anunta ploioasa - SB & CJ.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera