178

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

… una din știrile mici peste care-am trecut cu vederea a fost că Regia de Transport a renunțat să ducă autobuzul 178 să-ntoarcă la Sala Palatului: cum vine de pe Știrbey-Vodă, face direct stînga pe Luterană – și pleacă-n treaba lui. Nu-i prima dată cînd se desființează capătul ăsta de linie al lui 178 – s-a mai întîmplat, dar nu mai țin minte precis cînd.

Cum ar veni, autobuzul scutește un ocol și cîștigă timp; cică n-ar fi mare paguba, fiindcă stația-n plus nu era prea, prea solicitată.

O fi contat și faptul că pe străduțele pe care se chinuia să-ntoarcă, 178-ul se bloca mereu din cauza nesimțiților care parcau aiurea.

Și, așa cum ne știm autoritățile, decît să rezolve o situație care enervează pe toți oamenii cinstiți din oraș – începînd să dea amenzi, să ridice mașini și să creeze trasee sigure pentru transportul în comun – aleg ne-rezolvarea.

Am fost în orașe unde, pe străzi mai înguste și mai întortocheate decît avem noi, circulă bine-mersi autobuze articulate!

Îmi pare rău că n-o să mai circule autobuzele pe-aici. E o nevoie uriașă de transport public în Centrul nostru și de stații la-ndemînă.

—————————–

Linia 78 s-a-nființat undeva pe sfîrșit de ani ’60, unind Crîngașiul de Sala Palatului; mai apoi s-a lungit spre Militari. Din anii ’80 a existat și un 278 fantomatic, spre Giulești-Crîngași.

Înainte de construirea Sălii Palatului R.P.R. și a ansamblului de blocuri ce-nconjoară Piața, întorceau tramvaiele cam undeva mai acana de Kretzulescu; ulterior ele au fost lăsate să-ntoarcă la Catedrală. 

  

… iată o imagine a stației din anii ’70, în care se vede și-un 32 barat coborînd de pe Cîmpineanu – la vremea aia stradă numită 13 Decembrie. Autobuzele 32 au avut multe trasee, dar atunci mergeau de la Bellu la Gară. Mai apoi – ca 132 și 232 – au unit Berceniul cu Centrul. Azi ne-a rămas doar 232…

Stații de autobuz • Mijloacele de transport în  din ultimii 30-și-ceva de ani • Apus sau răsărit? • Despre transportul public – iar

cu imagini preluate de pe Tramclub și Transira –

 
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera