15 proiecte din 5 țări, selectate în ediția a VII-a a programului FILM+

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

FILM+, programul alternativ de susținere a producțiilor cinematografice independente cu buget redus, anunță rezultatele selecției celei de-a șaptea ediții.

Din cele aproximativ 200 de proiecte înscrise anul acesta de cineaști din România, Bulgaria, Moldova, Serbia și Ucraina în cadrul celor trei laboratoare ale programului (Dezvoltare, Producție și Work in Progress), au fost selectate 15 proiecte: 2 lungmetraje documentare, 10 scurtmetraje ficțiune, un scurtmetraj animație și 2 lungmetraje ficțiune. 


„Ediția a șaptea vine cu două premiere. Prima este deschiderea programului pentru cineaștii din Ucraina, care au nevoie de tot sprijinul posibil în această perioadă. De asemenea, anul acesta am primit cele mai multe înscrieri de la lansarea programului – aproapre 200. Deși ne-a fost foarte dificil să selectăm doar 15 proiecte, suntem bucuroși să vedem că tinerii cineaști abordează subiecte interesante și provocatoare, în moduri care prevăd un viitor efervescent al industriei în regiune”, a declarat Ana Drăghici, coordonatoarea programului FILM+.

Reprezentanții proiectelor ediției a șaptea se vor întâlni în această toamnă la București pentru a participa la o rezidență de lucru intensiv. În cadrul acesteia vor fi organizate masterclass-uri cu cineaști consacrați, workshop-uri, întâlniri one-to-one și de grup. Prima etapă a programului FILM+ va fi finalizată cu stabilirea calendarului de lucru adaptat necesităților fiecărui proiect în parte și va fi urmată de sesiuni de lucru individuale on-line și off-line, desfășurate pe tot parcursul ediției. În prima jumătate a anul viitor, participanții se vor reuni pentru o nouă serie de ateliere și masterclass-uri cu invitați din industrie.

Proiectele selectate pentru cea de-a șaptea ediție FILM+ sunt:
Laborator Dezvoltare:
I’m Not a Bad Man, de Nadya Todorov - Bulgaria, lungmetraj documentar
Posibilități infinite în proporții variabile, de Miruna Minculescu - România, lungmetraj ficțiune
Granny, de Victoria Zadorska - Ucraina,  lungmetraj ficțiune
Aniversarea, scris de Elena Vlădăreanu și regizat de Alma Buhagiar - România, scurtmetraj ficțiune
Eroica, de Roman Khimei, produs de Iryna Kovalchuk - Ucraina,  scurtmetraj ficțiune
Porumbița, de Eva Todică - România, scurtmetraj animație
Laborator Producție:
Mama, de Dima Stoianov - Republica Moldova, scurtmetraj ficțiune
Newbie, de Ruzica Anja Tadic, produs de Kristina Kljajic - Serbia, scurtmetraj ficțiune
Bloom, de Tamara Brocic - Serbia, scurtmetraj ficțiune
Copiii sunt aduși de berze. Tații sunt aduși de cai, de Anastasia Ștefan -România, scurtmetraj ficțiune
HZV, adequately yours, de Dmytro Tiazhlov, produs de Ella Shtyka - Ucraina, lungmetraj documentar
Laborator Work in Progress:
Antrenamentul de Noapte, de Alexandru Bogdan - România, scurtmetraj ficțiune
Vor veni ploi blânde, de Lucia Chicos - România, scurtmetraj ficțiune
I hate you Jocasta, de Diana Petrova, produs de Noura Al Kadri - Bulgaria, scurtmetraj ficțiune
Cats, de Danilo Stanimirovic - Serbia, scurtmetraj ficțiune

Conceput ca un laborator de lucru, sprijin și promovare dedicat proiectelor de film independente, FILM+ se desfășoară anual, cu scopul susținerii profesionale a cineaștilor aflați la început de drum. Programul are un caracter practic, axat pe dezvoltarea, realizarea și promovarea producțiilor audiovizuale de microbuget ale artiștilor proaspăt absolvenți sau autodidacți din România, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și - de anul acesta - și din Ucraina, care beneficiază de experiența profesioniștilor consacrați din cinematografia românească și internațională. FILM+ a susținut în ultimii șapte ani dezvoltarea a 100 de proiecte de film.

FILM+ a fost inițiat în 2016 de către o echipă de cineaști formată din directoarea de imagine Ana Drăghici, regizorul Paul Negoescu și Alex Trăilă, consultant în cinematografie și audiovizual, fiind primul program din Europa Centrală și de Est ce reunește resurse și expertiză în cadrul unei platformei de colaborare regională.

FILM+ este derulat de Asociația Graphis 122, alături de parteneri și profesioniști implicați în modulele de tutorat. Cea de-a șaptea ediție este cofinanțată de către programul Europa Creativă - MEDIA al Comisiei Europene* și de Centrul Național al Cinematografiei.

 
3 comentarii

15 proiecte din 5 țări, selectate în ediția a VII-a a programului FILM+
Kaseysk
#1 -

Comentariu nou
Mihaela Radulescu Schwartzenberg a postat pe pagina sa oficiala de Facebook o poza in care se lauda ca-i gateste sotului omleta dezbracata, cu precizarile de rigoare https://testmyspeed.onl/ pentru cei "subrezi la minte".
15 proiecte din 5 țări, selectate în ediția a VII-a a programului FILM+
seooo
#2 -

seo
Caldwells door is what you'll ever need when it comes to doors and its installation. The best customer service and very unique doors. Click this link and https://caldwells.com/ their products.
15 proiecte din 5 țări, selectate în ediția a VII-a a programului FILM+
basiy66
#3 -

Comentariu nou
You delivered such an impressive piece to read, giving every subject enlightenment for us to gain information. Thanks for sharing such information with us due to which my several concepts have been cleared. NEW ZEALAND VISA

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera