10 motive ca sa nu devii vegetarian

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Scriam, recent, o lista cu zece motive pentru care sa devii vegetarian. Materialul a starnit numeroase comentarii si, mai mult sau mai putin argumentate, ele arata ca e o discutie cu final deschis. Iata, asadar, si o lista cu 10 motive ca sa nu devii vegetarian.

1. Nu trebuie sa-ti faci griji ca organismul tau nu capata destule proteine. Daca, în  cazul vegetarienilor, acestia trebuie sa fie mereu atenti sa manance proteinele de care se priveaza prin lipsa carnii din alimentatie, cei care consuma carne scapa de acest stres.

2. La restaurant, totul e mult mai simplu. Desi, în Bucuresti, exista o serie de restaurante vegan friendly (1, 2, 3), e infinit mai simplu sa gasesti un fel bun de mancare daca mananci carne.

  

3. Acidul linoleic conjugat (CLA). Sunt convinsa ca multe doamne si domnisoare vor ridica spranceana a interes la auzul acestui nume, pentru ca acidul cu pricina e un ajutor des folosit in curele de slabire. Ei bine, carnea rosie il contine. Alaturi de fier, vitamina A, zinc si alti nutrienti.

4. Cei mai multi vegetarieni devin dependenti de zahar. Prea putine grasimi, iar organismul începe sa se simta obosit, iar asta înseamna ca va pofti la zahar. Iar zaharul cere si mai mult zahar, ceea ce poate duce la probleme de greutate. 

  

5. Soia. Nefermentata, poate cauza probleme digestive. Contine un fitoestrogen, asemanator estrogenului din corp, ceea ce poate duce la schimbari hormonale. Adauga la acestea ca e o intreaga discutie pe tema "Modificata sau nemodificata genetic?", iar lista poate continua.

6. Doar pentru ca nu-i si niscaiva carne implicata în propozitie, asta nu înseamna ca mancarea e vegetariana. Branza, supa de rosii, tortilla, ursuletii din jeleu si chiar si berea nu-s pentru tine daca esti vegetarian.

7. Trebuie sa fii mereu atent la etichetele produselor, sa vezi clar ce ingrediente contin, ca nu cumva sa consumi chiar ceea ce vrei sa tii la distanta.

 

8. Cei din jurul tau vor crede fie ca-i judeci, fie ca vrei sa-i convertesti. E important, vegetarian sau nu, sa accepti alegerea celuilalt. Da, o discutie depre motivele pro si contra lui "a fi vegetarian" e simpatica. Pana cand se încing spiritele, cum bine am vazut si noi in articolul despre pro-vegetarieni.

9. Pentru ca stramosii omnivori au supravietuit celor vegetarieni. Adica Australopithecus, care se hranea si cu carne, a dus-o ceva mai bine în comparatie cu Paranthropus, mancator de plante. 

10. Desi parerile medicale sunt impartite, exista riscul ca femeile insarcinate, care sunt vegetariene, sa aiba probleme cu nou-nascutul, privat de vitamina B12.

Pe aceeasi tema:4 comentarii

10 motive ca sa nu devii vegetarian
Un Razvan
#1 -

Comentariu nou

Va contraziceti singuri. In articolul asta scrieti ca:

"10. Desi parerile medicale sunt impartite, exista riscul ca femeile insarcinate, care sunt vegetariene, sa aiba probleme cu nou-nascutul, privat de vitamina B12."

Iar in celalalt:

"2. Nici o lipsa in organism. Nu exista nutrient care sa nu poata fi luat din vegetale."

Deci insarcinatele, desi poate lua B12 din plante, (ca o paranteza, asa stiu si eu, ca nu exista absolut niciun nutrient sau vitamina care sa nu fie gasite in plante), fiind vegetariene, duc lipsa de B12 ...

10 motive ca sa nu devii vegetarian
Corneliu
#2 -

^^^^^^

Spotted the vegetarian!! 8)))

10 motive ca sa nu devii vegetarian
Constantinescu Christian
#3 -

nu.

Un articol copy paste. Fascinant.

Acum ceva bazat pe research:
1. La nivel statistic, cei care consuma carne, rosie in special, sunt printre cei care au riscurile cele mai mari de cancer si atac de cord.
2. B12 se poate lua si din surse non-animale: drojdie inactiva (desi tehnic vorbind nu sunt din regnul vegetal)
3. Exploatarea moderna a animalelor este inumana si non-sustenabila (vezi emisii de carbon din fermele de vite de exemplu)
4. Ce naspa e sa fii vegetarian, arata ca iti pasa de planeta si de fiinte care simt si iubesc. Cine ar face asa ceva?? Niste idioti!

10 motive ca sa nu devii vegetarian
Eu
#4 -

Prostii nedocumentate
1. Corpul nostru este conceput pentru alimentatia cu carne http://www.huffingtonpost.com/kathy-freston/shattering-the-meat-myth_b_214390.html http://www.vegsource.com/news/2009/11/the-comparative-anatomy-of-eating.html "In conclusion, we see that human beings have the gastrointestinal tract structure of a "committed" herbivore. Humankind does not show the mixed structural features one expects and finds in anatomical omnivores such as bears and raccoons. Thus, from comparing the gastrointestinal tract of humans to that of carnivores, herbivores and omnivores we must conclude that humankind's GI tract is designed for a purely plant-food diet." 2. Carnea a dus la dezvoltarea creierului uman http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3189454/The-secret-man-s-intelligence-POTATOES-Humans-evolved-large-brains-ancestors-ate-starchy-carbohydrates.html "The human brain uses up to 60 per cent of the body's blood glucose. It is thought that cooked starchy food like potatoes could have provided a glucose-rich diet necessary for this to develop in our early ancestors" 3. Cresterea animalelor este mai profitabila https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2367646/ "The animal agriculture sector accounts for approximately 9% of total CO2 emissions, which are primarily the result of fertilizer production for feed crops, on-farm energy expenditures, feed transport, animal product processing and transport, and land use changes" 4. Nu va mai trebui sa omoram animale http://beyond-gm.org/fda-fake-meat-gmo-burger-may-not-be-safe-to-eat/ "For the most part the eggless eggs, the chickenless chickens, the milkless milks are still at development stage. They are proofs of concept with multiple problems of cost, scale, palatability, safety and a general ‘yuck factor’ to overcome."

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera