10 lucruri pe care cel mai probabil nu le stiai despre Ikea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ikea este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri din lume si credem ca foarte putini sunt cei care nu au in casa cel putin un obiect din magazinul celebru.

In Romania, Ikea si-a deschis primul magazin in 2007 si de atunci, in mod constant, oamenii se duc in week-enduri sa-si cumpere tot felul de chestii utile pentru casa.

V-am povestit si despre fondatorul Ikea, un batranel de 87 de ani care traieste extrem de modest, desi are o avere estimata la 3,3 miliarde de dolari, iar acum ne-am gandit sa va prezentam 10 lucruri mai putin cunoscute despre acest brand.

Sursa foto

1. Catalogul Ikea este mai popular decat Biblia. Stim prea bine ca Biblia este cea mai bine vanduta carte din toate timpurile, insa, in fiecare an, catalogul Ikea este printat intr-un numar de trei ori mai mare decat cel in care este publicata Biblia.

2. Ikea este cel mai mare magazin de mobila din lume. De fapt, este atat de mare incat se pare ca 10% din europenii de astazi sunt conceputi intr-un pat de la magazin.3. Desi compania a fost lansata in Suedia si poarta culorile steagului suedez, aceasta este inregistrata in Olanda.

4. Germanii adora Ikea si sunt considerati cei mai mari consumatori - ei reprezinta 16% din vanzarile la nivel global.

5. La inceput, mesele de la Ikea nu s-au vandut bine in Statele Unite, deoarece americanii erau ingrijorati ca acestea nu erau indeajuns de mari incat sa sustina toata mancarea de Ziua Recunostintei.

Sursa foto

6. IKEA reprezinta de fapt un acronim - Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. I si K vin de la numele fondatorului, Ingvar Kamprad, E de la ferma unde el a crescut, iar A de la locul unde era localizata ferma.

7. Chiar daca pare ca Ikea este pe piata de putin timp, aceasta a fost de fapt fondata in 1943, pe cand Kamprad avea doar 17 ani. Mai mult, se pare ca acesta avea pe atunci implicatii naziste si era implicat in New Swedish Movement - un partid antisemit si pro-fascism.

Cand acest lucru a fost facut public in 1994, fondatorul si-a cerut scuze si a spus ca acea perioada a fost cea mai gresita din viata lui. El a scris cate o scrisoare catre toti angajatii sai evrei, unde le-a cerut iertate pentru faptele sale.

Sursa 1, 2

8. Ikea a fost prima companie care a realizat o reclama cu gay aflati intr-o relatie. Chiar daca a fost difuzata doar o singura data, in 1994, a fost un lucru foarte important ca o corporatie imensa sa lanseze o reclama cu un cuplu de homosexuali.

9. Nu toate orasele sunt innebunite dupa Ikea. Spre exemplu, primaria din Las Vegas a interzis construirea unui magazin in apropierea orasului, deoarece le-a fost teama ca acest lucru sa nu duca la inchiderea magazinelor mici de mobila din zona.

10. Ikea este eco-friendly. Inca de la inceputul anilor 1990, cand nu era la moda sa se faca asta, cei de la Ikea au inceput sa foloseasca materiale prietenoase cu mediul.

Daca mai stiti si alte fun facts despre Ikea, nu ezitati sa ni le spuneti :)

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera