10 festivaluri importante din lume la care trebui sa ajungi macar o data in viata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In foarte multe orase importante, macar o data pe an, se organizeaza cate un festival impresionant. De ce sa te rezumi doar la a viziona fotografii din timpul acestor festivaluri cand ai putea ca macar o data in viata sa si participi la ele?

Noi am facut o lista cu 10 dintre aceste festivaluri unde, spunem noi, ar fi bine daca ai ajunge.

Iata-le:

1. Carnavalul din Rio de Janeiro, Brazilia - februarie


Sursa foto

Carnavalul este practic o petrecere non-stop care are loc in fiecare an in Brazilia. Te poti bucura de costume impresionante, de muzica samba si de papusile gigantice care se scot in fiecare an in oras.

2. Oktoberfest din Munchen, Germania - se tine in ultimele doua saptamani din septembrie pana in primul weekend din octombrie


Sursa foto

Desi aceasta petrecere se tine in foarte multe tari, trebuie sa stii ca nimeni nu a ajuns la nivelul germanilor. De altfel, acesta este cel mai mare festival de bere din lume.

3. Holi - festivalul tinut de hindusii din intreaga lume - martie


Sursa foto

Holi, cunoscut si sub numele de sarbatoarea culorilor celebreaza sfarsitul iernii si inceputul primaverii. Este unul dintre cele mai misto festivaluri din lume si are doua mari calitati: este gratis si este un festival care nu produce niciodata niciun incident major.

4. Carnavalul din Venetia, Italia - ianuarie - februarie 


Sursa foto

Acest carnaval se tine inca din secolul al 13lea. Oamenii vin la acest festival din intreaga lume si se bucura de ideea de a te masca si de a purta costume care mai de care mai interesante.

5. Tomorrowland - Boom, Belgia - iulie


Sursa foto

Daca iti place muzica electronica, atunci trebuie sa stii ca Tomorrowland este unul dintre cele mai mari festivaluri unde se asculta astfel de gen muzical. In fiecare an peste 100.000 de oameni vin in Belgia pentru a participa la el. Vezi si Tomorrowland 2013, cel mai frumos festival din Europa!

6. La Tomatina - Bunol, Spania - in ultima zi de miercuri din luna august


Sursa foto

In fiecare an, in Spania se desfasoara unul dintre cele mai amuzante festivaluri din lume si anume La Tomatina. Desi nu tine de nicio traditie speciala, oamenii ies in oras si incep sa se bata cu...rosii.

7. Coachella - Indio, California - aprilie

Unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica din lume se tine in fiecare an in Indio, California si poarta numele Coachella. De asemenea, la acest festival vin si cele mai mari vedete de la Hollywood in fiecare an.

8. Festivalul oamenilor care fug de tauri (Encierro) - Pamplona, Spania - iulie

Sursa foto

Noi am denumi acest festival ca fiind unul dintre cele mai periculoase din lista noastra. Cu toate acestea cine n-ar vrea sa vada niste indivizi nebuni care se lasa loviti de tauri infricosatori?

9. Burning Man - Black Rock City, Nevada - august - septDaca vrei sa fugi de toate regulile societatii si de orice constrangere pe care o simti, atunci ti-am gasit un festival la care ar fi bine sa ajungi cat mai repede. Totul se intampla in desert si nu inseamna altceva decat: party, party, party. Vezi si Festivalul Burning Man - unul dintre cele mai mari si misto festivaluri din lume!

10. Glastonbury - Glastonbury, Anglia - iunie 


Sursa foto

Dincolo de festivalul Coachella, trebuie sa ai in vedere un alt festival la fel de important care are insa loc in Anglia. Vei avea ocazia sa asculti live unele dintre cele mai tari trupe din lume iar atmosfera este incendiara.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera