Teatro de Dulce sau unde gasesti pastel de nata in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Prin 2009 scriam pentru prima data despre boutique-ul cu delicatese portugheze Gala Food, pe vremea cand era in zona Eminescu-Tunari. In 2011 scriam despre relocarea lui in Floreasca si extinderea catre piata de obiecte pentru casa, sub umbrela Gala Home & Food. Astazi scriem despre mutarea lui in Vatra Luminoasa si rebranduirea sub numele de Teatro de Dulce:

Teatro de Dulce Teatro de Dulce

Sigur ca Vatra Luminoasa este o zona linistita, placuta si aproape verde. Dar de ce ai merge totusi tocmai pana acolo? Pentru ca Teatro de Dulce e cam singurul magazin din Bucuresti in care se mai gaseste pastel de nata, "tarta" portugheza cu crema de ou.

Da, cofetaria portugheza Lusitana din America House, Piata Victoriei, e inchisa de mult timp si singurele palide incercari de pastel de nata le-am mai vazut intamplator la o benzinarie Mol in Pipera. N-are rost sa mai spunem ca n-aveau nicio legatura.

Dar sa revenim in Vatra Luminoasa. Magazinul e micut, insa simpatic si cu rafturile ticsite de fel si fel de bunatati. Pana sa le cercetam mai cu-atentie, punem ochii pe pasteis de nata, comandam una si-o cafea (8 lei impreuna) si ne-asezam la o masa.

Teatro de Dulce Pasteis de nata

Am primit pastel-ul fierbinte si cafeaua scurta si tare - pentru ca merge la fix o cafea "neagra ca iadul" cu crema fina de ou. Ne-am ars cu amandoua, consumandu-le ca dinozaurii in mai putin de un minut, dupa care ne-am calmat si ne-am uitat in jur:

Pastel de nata & cafea Teatro de Dulce

O gramada de vinuri, asta-n primul rand (si cel mai important, hehe). Porto din 2007 la 110 lei, Porto mai ieftin la 50 lei, vinho verde, Shiraz portughez, chiar si-un Rosso di Montalcino 2009 (pentru c-au diversificat specificul cu produse din mai multe tari):

Teatro de Dulce Teatro de Dulce
Teatro de Dulce Teatro de Dulce
 
Apoi cozonaci, biscuiti cu piper si sare, ciocolata, bomboane si o gramada de alte dulciuri, ceaiuri, cafea, dulceata, miere, sardine, uleiuri, sosuri, siropuri, condimente, borcane si borcanele. N-aveti decat sa mergeti si sa le faceti inventarul singuri :)
 
Cozonaci si biscuiti Teatro de Dulce
 
Apropo de asta - va recomandam sa-i vizitati acum, inainte de Paste. Au deja pregatite niste cosuri care-ar face cadouri reusite de iepuras, plus ca se-ofera sa impacheteze dragut orice-altceva de pe raft ati vrea sa daruiti. Si cu siguranta aveti ce alege..
 
Teatro de Dulce Teatro de Dulce
 
Concluzia: noua ne-a placut la Teatro de Dulce si le dorim viata mai lunga la noua adresa. Cu alte cuvinte, sa faca bine sa le mearga si sa nu-ndrazneasca sa ne lase fara singurul loc din Bucuresti cu pasteis de nata, pentru ca-i vom vana si-i vom gasi!
 
Asteptam impresii & albumul foto este aici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera