De unde cumparam si cat costa cozonacii in Bucuresti - lista Metropotamului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Puteti spune ca suntem fitosi, dar nu ne pasa - mancam cozonac prea rar ca sa riscam sa fie prost sau chiar si banal, de la vreo cofetarie mediocra de cartier. Nu, trebuie sa mergem la sigur - fie e vorba de cozo homemade, facut cu dragoste de bunica sau mama, fie discutam de cine stie ce cozonac cu foita de aur la Hilton! Ei, glumim, nici chiar asa (de fapt am verificat si n-au).

Iata asadar lista noastra cu locuri din Bucuresti de unde poti cumpara cozonaci (si pasca, extra) cu-care-n-ai-cum-sa-dai-gres:

1. Chocolat - cine le-a gustat cozonacul cu crema de ciocolata, nuci, stafide si rom, intelege. Boutique-ul frantuzesc o respecta el traditia romaneasca de Paste, dar tot iese ceva mai fin ca de-obicei. Valabil si-n legatura cu pasca cu branza dulce si stafide.

Tip: Anul acesta au si-o reteta noua numita "Cozonac Pufos" (mai pufos?!), cu glazura de ciocolata cu lapte si nuca. De-ncercat.

Preturi: Cozonac mic (850 gr, cel din poza de mai jos) la 50 lei, cozonac mare pufos, cu glazura (1.5 kg) la 200 lei, pasca 50 lei.

Sursa foto

2. Bacania Veche - pentru ca a devenit traditie. Sunt atat de simpatici si flexibili fata de cererile clientilor, incat fac si cozonaci cu lapte de soia si fara unt, pentru cei cu intoleranta la lactate. In rest, pasca cu branza si smantana, miel la cuptor, drob..

Tip: Daca tot ajungeti pe-acolo, vedeti ca au adus un nou fel de prosecco si o gramada de alte vinuri noi. Mergeti cu ceva bani.

Preturi: Cozonac si pasca la 65 lei/kg, drob la 75 lei/kg si miel la cuptor la 100 lei/kg (are aproximativ 2.5 kg o portie/pulpa).

Sursa foto

3. French Bakery - si ei se lauda ca le e atat de romanesc si traditional cozonacul, incat vei avea impresia c-ai intrat in bucataria bunicii, nu-ntr-o patiserie frantuzeasca. Asa sa fie! Comenzile pentru Paste se fac la telefonul special 021 2205360.

Tip: Puteti comanda (si) online, plati (si) online si ridica personal din magazine; ofera livrare pentru comenzi peste 100 lei.

Preturi: Cozonac mic/mare cu nuca la 25/50 lei, cozonac mic cu branza si stafide la 23 lei, cozonac mic cu nuca si cacao la 25 lei, cozonac mic cu rahat si nuca la 23 lei, pasca cu branza si stafide la 60 lei, chec traditional/cu banane/cu ciocolata la 9.8 lei.

Sursa foto
 
4. Maio Bakery - stiti ca ne place mult de ei, pentru c-am mai discutat. Si nu ne dezamagesc nici de Paste: pregatesc o pasca fara blat, ca o placinta cremoasa, cu multa branza si smantana. In rest, mai au pasca cu blat si cozonac, fiecare in jur de 55 lei.
 
Sursa foto
 
5. Violeta's bistro (ex-Vintage Kitchen) - V de la Value for money. Asta a fost concluzia dupa ce i-am vizitat la noua adresa, asa ca ne bucuram sa vedem ca virgula continua traditia cozonacilor de Paste pusa pe picioare in vechea bucatarie de pe Calderon.
 
Tip: Daca tot mergeti pentru cozonac, luati si-o ciorba (30 lei) si-o friptura de miel cu rosii, vinete si rozmarin (35 lei/250gr).
 
Preturi: Cozo cu mac si fistic sau nuca si cacao la 45 lei/kg, pasca cu branza sau cu ciocolata la 55 lei/kg, drob la 55 lei/kg.
 
6. Madame Lucie - nu, nu va recomandam un macaron cu gust de cozonac, ci un cozonac in toata firea, basca cu ingrediente 100% naturale. Hai ca nu va asteptati la asta! 35 lei costa, plus extra bani pentru niste sampanie rose frantuzeasca tot de la ei.
 
Tip: Daca tot ajungeti pe Tudor Stefan, incercati-le si noua gama de ecleruri - cu cafea, zmeura, ciocolata, violeta sau lamaie!
 
Sursa foto
 
7. Cofetaria Claus de pe Banu Manta se lauda cu cozonac de casa, din ingrediente naturale si copt in scoarta de brad, la 42 lei bucata! Bineinteles ca nu puteam rata asa ceva. Mai au ei si pasca la 65 lei/kg (atat la 500gr, cat si la 1kg), dar cui ii mai pasa?
 
Sursa foto
 
8. Fibrio - cum bine-am zis, pentru cei carora le pasa ce mananca: cozonac cu nuca germinata, oua bio, cacao alcalina, unt de curmale & cocos si suc de mere de casa! Au si varianta vegana de cozonac fara proteina animala, cu lapte de migdale si proteina de canepa sau cu fructe uscate si sos de roscove. Ba chiar si cozonac fara gluten, din faina de quinoa si mei! Super.
 
Tip: Musai sa-ncercati si-o pasca, in aceleasi combinatii interesante. Au pana si pasca vegana cu crema de tofu! Detalii aici.
 
Preturi: Cozonacul fara gluten e 40 lei (300gr), cel normal si cele vegane costa 45 lei (450-480gr), pasca 55-60 lei (450-500gr).
 
Sursa foto
 
9. Rue du Pain versus La Farine! Ambele-n Floreasca, fata-n fata, si-ambele brutarie artizanala frantuzeasca & patiserie fina - greu deci sa te decizi. Sa fie cozonac clasic cu nuca si cacao de la Rue du Pain sau cozonac cu crema alba, stafide, nuci si portocala confiata de La Farine? Au si ei si cu cacao, dar parca suna mai bine varianta cu crema alba, o combinatie de-ncercat.
 
Tip: Cozonacii de La Farine se gasesc mai nou si in Mega Image Jolie Ville. Pentru ca ce mi-e Floreasca, ce mi-e Pipera, nu?
 
Preturi: Cozonacul de la Rue du Pain (prima poza) costa 55 lei bucata, cozonacii de La Farine (a doua poza) 48 lei fiecare.
 
Sursa foto Rue du Pain si sursa foto La Farine
 
10. Ultimul loc l-am pastrat pentru un blogger/particular care livreaza la comanda vreun cozonac mai iesit din comun. Si l-am gasit - Oana Manea face cozottone, cozonaci cu dichis si ingrediente 100% naturale, cultivate organic. Sa fie raiul cozonacilor?
 
Tip: Cu fondant de zmeura si zmeura! Ba nu, cu caramel sarat si nuci! Ba-nu-ba-nu-ba-nu, cu martipan si 5 tipuri de nuci!!! Of..
 
Preturi: 60-80 lei pentru 500gr si 110-150 lei pentru 1kg de cozonac cu ingrediente organice; exista si varianta non-organica, dar in continuare naturala, a ingredientelor, care este mai ieftina: 45-65 lei/500gr si 80-120 lei/1 kg. Mai multe detalii aici.
 
Sursa foto
 
Bonus (nu neaparat cozonac, da' ceva dulce si de Paste sa fie):
 
11. Nonna Mia e o micuta pasticcerie (adica o patiserie italieneasca) pe Calea Victoriei - noi le-am facut o vizita si ne-a placut ce-am mancat la ei. De Paste, pregatesc produse traditionale italiene, ca de exemplu Pigna (un fel de pannetone mai bogat, cu multe oua, piure de cartofi si lichior de anason) si Pastiera (cu ricotta, boabe de grau, fructe confiate si aroma de portocale).
 
Tip: Comanzi un dulce traditional italian si primesti un cadou din partea lor - wow. much simpatico, very gentile. Oare ce?
 
Preturi: Pigna costa 99 lei si are cam 1.5kg, iar Pastiera costa 119 lei. Scumpute amandoua, e interesant de vazut daca merita.
 
Sursa foto
 
12. RawCoco este boutique-ul cu dulciuri raw despre care-am vorbit de curand. Pregatesc si "cozonaci" neprocesati termic de Paste - cu faina de ovaz, pasta de smochine si curmale, stafide, cacao cruda, nuca, ulei si fulgi de cocos si-alte mirodenii.
 
Tip: Au si "pasca", cu migdale, caju, lamaie si fulgi de ovaz. Chiar c-asta-i cea mai sanatoasa alegere pentru masa de Paste..
 
Pret: Un cozonac raw costa 133 lei/bucata si are 0,7 kg, iar o pasca raw este 210 lei si cantareste 1 kg. Musai cu pre-comanda.
 
++++++++++++++++++++++++++
 
Nota autorului: ordinea este aleatorie si nu reprezinta o ierarhie. De asemenea, o recomandare la modul general: sunati cat mai din timp si vedeti cum e cu comanda, ca sa nu ramaneti pe dinafara de Paste si sa recurgeti la cozonac Boromir de la non-stop.
 
Asteptam si-alte pareri & recomandari.



2 comentarii vrei sa comentezi?

De unde cumparam si cat costa cozonacii in Bucuresti - lista Metropotamului
adina
#1 -

Comentariu nou

Cozonaci foarte buni la cofetaria claus sau Georgi din Crangasi

De unde cumparam si cat costa cozonacii in Bucuresti - lista Metropotamului
BIObucovina Amzei
#2 -

Incercati si Cozonacii BIObucovina din Piata Amzei, Sector 1

Incercati si Cozonacii BIObucovina dupa retetele din Bucovina. Punctul de productie si desfacere este numai pe Str. D. I. Mendeleev nr. 14, Piata Amzei, Sector 1, Bucuresti. Telefon 0740639709

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera