Pe ce dam banii tablete grafice

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Tabletele grafice devin esentiale de la un punct in colo, mouse-ul tinde sa nu fie la fel de bun, de perfectionist precum un creion, pe care nu-l mai zgarii pe hartie, ci pe o placuta. Pot fi folosite pentru retusuri in Photoshop, mazgaleli sau lucuri serioase ce implica programe de editare grafica. Necesita si un timp de adaptare, nu e chiar atat de usor sa desenezi cu ochii in monitor si cu mana pe creion.

Nu trebuie sa fii un profesionist pentru a o folosi, mai ales daca o folosesti mai mult pentru editare foto decat pentru desen. O tableta de A6 sau A5, conform opiniilor forumistilor, ar fi suficienta pentru astfel de operatii.

Preturile difera de la o marca la alta si in functie de performantele tabletei si continutul pachetului. Cele care vin doar cu creion, cu doua butoane ce le pot inlocui pe cele ale mouse-ului, si tableta sunt mai ieftine. Majoritatea vin si cu soft-uri de editare grafica si foto, uneori doar in varianta trial.

Din sfaturile primite de la cei ce le-au incercat si din ce am mai aflat de pe forum, Wacom ar fi cea mai buna optiune daca vrei sa o folosesti pentru mai mult timp si nu e doar un moft starnit de curiozitate, Genius ar fi cea mai la indemana alegere, dar nerecomandata celor cu nervii slabi.

- Wacom Bamboo A6 costa 190 de lei (suprafata activa 128 x 93 mm)
- Trust TB- 5300 costa 137 de lei (suprafata activa 140 x 100 mm)
- Genius G Pen 450 costa 170 de lei

Cu ceva mai multe pretentii sunt modelele Aiptek SlimTablet 600U Premium II, 290 de lei, si Wacom Bamboo Touch CTT-460-EN, 300 de lei.

Printre modelele mai performante, care vin la pachet si cu un mouse, iar tablita are butoane programabile se numara si Intuos 3, A5 wide la 1.825 de lei, sau Intuos 4 small la 995 de lei, medium la 1.620 de lei si large la 2.100 de lei. Acum, bugetul decide.wacom
Wacom Insuos 3 - sursa foto

Pentru desen A4 ar fi un format indicat, o suprafata mai mare de lucru si mai putina invarteala pe planseta. Un Wacom Intuos 4 XL DTP sau Intuosc 4 XL CAD costa 3200 de lei, cu 478 x 304 mm suprafata de lucru.

Cintq este un model Wacom de tableta cu ecran interactiv si poti vedea si modifica imaginile direct de pe tableta fara a mai avea nevoie de monitor. Costa 9.800 de lei varianta mare si 4600 de lei cea mica. O prezentare a produsului si detalii tehnice gasiti aici.

Exista si varianta tablet pc-urilor, laptop cu touch screen rabatil si stilus, precum Toshiba PortegeM750 la 6.200 de lei sau Lenovo Thinkpad la 6.000 de lei. Probabil pentru lucrul on the go, schitat viteza si luat notite pe genunchi, dar pe un gadget scump.2 comentarii

Pe ce dam banii tablete grafice
CDA
#1 -

Cam scump

"Intuos 4 small la 9.995 de lei"

Pe ce dam banii tablete grafice
CDA
#2 -

Cam ieftin

"Lenovo Thinkpad la 6.00 de lei"

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera