Pe ce dam banii: produse pentru ingrijirea pantofilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cum soarta si-a aratat coltii, nu ne putem deplasa tot timpul in tenisi. Vremea se mai opune din cand in cand, dar cea mai apriga dintre piedicile puse in calea interiorii definitive a tenisilor in viata noastra este ocazia, moment in viata cand impins pe la spate de cei din jur si dupa ce ti se bate obrazul, apelezi la pantofi. Cum ocazia se intampla de mai multe ori in viata, pantofii cu pricina trebuie si ei ingrijiti, ca doar nu sunt de unica folosinta.

Plus ca unii dintre noi poarta in mod obisnuit pantofi si orice alt tip de incaltaminte necesita sa fie motivat printr-o activitate anume, slapii la mare, bocancii pe munte si tenisii la sport. Ei stiu mai multe despre ingrijirea pantofilor, dar pentru prima categoria urmatoarele informatii pot fi de ajutor.

Pantofii au minunata proprietate ca nu isi pastreaza forma in timp, mai ales daca nu sunt depozitati in conditii propice. Sanurile sunt o modalitate de a pastra pentru mai mult timp forma pantofilor, fara adancituri fix in varf sau pe margini. Partea buclucasa vine in gasirea unor astfel de ustensile, ca doar nu toti pantofii au aceeasi forma si nici oferta nu este prea bogata. Femeile se pare ca pot scapa ceva mai ieftin, dar barbatii vor trebui sa alerge ceva dupa sanuri, pe la cizmarii, magazine specializate in vanzarea de incaltaminte, pe la rude, cunoscuti... Cu noroc o pereche de sanuri costa in jur de 50 de lei. In lipsa de sanuri putem improviza cu hartie de ziar, indesata cu multa dragoste in varful pantofilor sau facuta sul si pusa in cizme, dupa caz.

Partea cu crema de pantofi cred ca nu surprinde pe nimeni. Totusi nu ar strica putina atentie in alegerea culorii si evitarea aplicarii substantei cu pricina pe pantofii de piele intoarsa. Pentru cei mai grabiti exista varianta lichida, pentru cei care apreciaza mai mult starea pantofilor exista varianta crema, aplicabila cu o perie moale. Inainte de a trece cu spor la treaba, va anuntam ca trebuie sa aplicati produsul care va da culoare si stralucire doar pe pantofii uscati. Preturile sunt intre 9 si 18 lei in functie de tipul de crema folosit si firma producatoare. De gasit, se gasesc in orice hypermarket si uneori chiar si la magazinul din colt, intre rafturile cu paine si cele cu biscuiti.

Daca nu aveti spatiu de depozitare, un dulap pentru pantofi sau macar niste rafturi pe undeva, cel mai bine este sa ii pastrati in cutiile in care i-ati cumparat, departe de surse de caldura si de umezeala. In magazinele de specialitate, inclusiv in Leonardo uneori, se gasesc niste bilute speciale care absorb umezeala sic are costa cativa lei.

Cel mai bine este sa nu lasi pantofii murdari in dulap, sa ii stergi cu o carpa umeda sau cu o perie inainte de a-i pune la pastrare si sa nu te grabesti in a-i arunca in masina de spalat.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera