Pe ce dam banii: produse de mercerie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Saptamana asta metropotamul s-a decis sa isi faca un pulover. Cam tardiv, mai e putin si vine vara, dar vorba aia, mai bine iti faci vara sanie si iarna car. Asa ca am intrat intr-o mercerie (cea de pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Spice) pentru a vedea ce se mai gaseste pe acolo si la ce preturi.

mercerie

In primul rand ne-am orientat catre cele necesare cam pentru orice: fermoare si nasturi. Oferta e destul de buna - preturile la nasturi variaza intre 0,5 si 15 lei, iar cei mai simpatici erau cam 2-3 lei (am gasit, pe langa cei traditionali, nasturi cu forme de animale, creioane, mingi de fotbal sau baschet sau cu smiley-faces, care ne-au placut mult). Fermoarele, intre 1,5 si 10 lei.

mercerie

mercerie

Apoi ne-am dus catre materialele necesare prelucrarii unui pulover. Am descoperit, cu surprindere, ca si daca avem vreo bunica sau vecina care se pricepe la treaba asta, mai bine fugim la magazin si ne luam unul gata facut, pentru ca pretul nu va fi mai mic. Un scul de bumbac costa 9,5 lei iar pentru un pulover marimea 40 sunt necesare cel putin zece. Partea buna e ca, daca avem si putin noroc, o sa ne iasa cum vrem noi si sigur nu o sa mai vedem pe altcineva pe strada imbracat la fel.

mercerie

mercerie

Dupa ce am terminat cu puloverele, ne-am intrebat: daca avem o pereche de blugi vechi carora vrem sa le facem un upgrade? In principiu, tot merceria ar trebui sa reprezinte un raspuns la intrebarea asta. Insa depinde destul de mult de gusturi - noi am gasit mai ales chestii sclipicioase. Strasuri la 2 lei bucata, benzi cu paiete si lanturi intre 6 lei si 35 de lei metrul, tot felul de bilute care se cos pe tesatura la 6 lei pliculetul si, last but not least, aplice, intre 4 si 10 lei.

mercerie

In caz ca exista amatori, nu am uitat sa ne uitam nici de goblenuri - destul de scumpe, cel putin pentru cineva care in domeniul asta s-a limitat la orele de educatie tehnologica din generala: intre 11,5 lei (unul mic cam cat un servetel impaturit) si 152 de lei (cam cat tastatura de la laptop).

Asadar, ca sa facem hainele vechi de care ne-am plictisit sa arate macar putin altfel nu ne trebuie multi bani. In schimb, e nevoie de ceva imaginatie, mai ales pentru cine nu e innebunit dupa strasuri si paiete. Daca nu, cel putin pentru o pereche de blugi, ramane mereu nemuritoare varianta foarfeca-la-genunchi.
11 comentarii

Pe ce dam banii: produse de mercerie
andrei
#1 -

tnx :)

tare articol. multumim pt reclama :) :p

Pe ce dam banii: produse de mercerie
Anda
#2 -

loc

Cum se numeste aceasta mercerie?

Pe ce dam banii: produse de mercerie
Alina
#3 -

@Anda

E vis-a-vis de Casa de moda Venus, daca nu ma insel.

Pe ce dam banii: produse de mercerie
tia o'c
#4 -

Comentariu nou

Asta e cel mai scump magazin si nu e cal mai bine aprovizionat. In opinia mea e surclasat de cel din Lipscani.

Pe ce dam banii: produse de mercerie
Andra
#5 -

S-a inchis

S-a inchis merceria, cica in 2009, am fost acum acolo, si nu mai este. M-au trimis niste vanzatoare de la un magazin alaturat sa imi cumpar ce imi trebuia din Magazinul Victoria de vizavi. Noroc ca exista alternativa in zona...

Pe ce dam banii: produse de mercerie
Diana
#6 -

Alte mercerii in bucuresti

Buna Mai stu EU si late mercerii in Bucuresti
1 pe 1 Mai Lang a cimitirul evreiesc
2 in Carrefour Colentina
3 in Berceni vis-a-vis de oraselul copiilor pe strada Alunisului

Pe ce dam banii: produse de mercerie
danimoush
#7 -

Thanks

Interesant articolul. Acum cativa ani am intrat in merceria asta si am stat si admirat cam o juma de ora,fiind pasionata de ceea ce reprezinta si visand la o mercerie proprie,macar sa ma pot desfasura dupa placul inimii mele printre gheme si culori.
Vroiam sa stiu ce optiuni am in bucuresti in materie de mercerie,preturi si produse,daca stie cineva,va rog.

As vrea sa stiu unde gasesc mercerii aprovizionate Bine si preturi bune? (inafara de cele enumerate aici deja)

Pe ce dam banii: produse de mercerie
ANDREEA
#8 -

Comentariu nou

Alte mercerii mai gasesti in crangasi in complexul itaoui center la subsol, in calea rahovei nr 338 si soseaua giurgiului nr 117 sunt foarte bine aprovizionate de la articole pentru tricotat si crosetat pana la metraje.Sper sa va fie de folos aceasta informatie

Pe ce dam banii: produse de mercerie
florin
#9 -

fire

http://olx.ro/oferta/fire-tricotat-vand-pna-ID3bWjP.html#56cd932195

Pe ce dam banii: produse de mercerie
decocraft.ro
#10 -

Mercerie Dinicu Golescu 10
Am deschis o mercerie in bd-ul Dinicu Golescu nr.10 aproape de gara si de bd-ul berzei si stirbei voda. Web. https://www.mercerie-dc.ro
Pe ce dam banii: produse de mercerie
Paun
#11 -

Mercerie Decocraft - Dinicu Golescu 10
Buna, sa mai deschis o mercerie in sector 1 pe bd-ul Dinicu Golescu nr.10 website: www.mercerie-dc.ro Mercerie si pasmanterie DecoCraft

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera