Pe ce dam banii: patine de gheata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Este relativ frig afara, nu indeajuns pentru patine, dar ajungem curand si acolo. Si in plus de cativa ani persoane intreprinzatoare au decis sa scoata un profit din ape inghetate, postand in mijlocul orasului sau macar la parterul unui mall un mic patinoar artificial si inchiriind patine. Dar cum uneori nu mai prinzi patine, mai bine vii cu perechea de acasa.

Patinele pentru gheata sunt de doua tipuri, cele usoare facute din piele, in genul celor folosite la patinaj artistic si cele gen clapar, mai grele si mai butucanoase, in genul celor folosite la hochei. Cele din urma sunt recomandate incepatorilor deoarece fiind mai rigide le sustin glezna mai bine, dar asta nu inseamna ca te si tin singurele in picioare.

In schimb cele pentru patinaj artistic, sunt mai usor de folosit si iti permit o mobilitate mai mare, vei simti diferenta in momentul in care te vei apuca de piruete si salturi. Patinele se pot diferi si in functie de sex, cele pentru femei fiind mai usoare si au un model mai slim, pe langa faptul ca de obicei poarta si culori mai deschise :)

Desi la intrebarea de unde imi cumpar si eu ..., Carrefour a ajuns raspuns tabu, din pacate in cazul de fata este un raspuns binevenit tututor incepatorilor. Cum insa avem de-a face cu un hypermarket destinat maselor nu va ganditi ca veti gasi un model performant, dar in schimb preturile vor fi mai mici. O pereche de patine gen clapar, reglabile costa in jur de 250 de lei.

Printre cele mai cunoscute si utilizate marci de patine gasim Roces, Roxa si Bladerunner. Preturile difera putin de la o marca la alta, diferentele sunt date insa mai mult de grupa de varsta a patinatorului. De exemplu o pereche de patine Roces pentru copii costa in jur de 250 de lei, in timp ce o pereche pentru adulti este in jur de 350 de lei.

Preturile pentru modelele Bladerunner difera in functie de comerciant, unii le ofera in jur de 300-350 de lei, altii le dau cu preturi mai mici, in jur de 200 de lei. Iar patinele pentru patinaj artistic se intind si ele, de la preturi mici de 94 de lei, pana la modele care costa 249 de lei.

Indiferent de stilul preferat si experienta pe gheata, fiecare isi poate gasi noua pasiune incaltat cu patine (chiar daca pentru unii aceasta pasiune va fi agatatul de alti oameni). Daca va tenteaza o iesire, aici gasiti o lista cu patinoarele din oras si aici, adresa unui centru unde puteti invata sa patinati.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera