Pe ce dam banii: imprimante

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Prezenta sau absenta unei imprimante la casa omului se doveste un factor de mare importanta de indata ce este nevoie sa printezi ceva. Vine ea vremea proiectelor, a contractelor, a adeverintelor si a scurtelor prezentari... Nimeni nu scapa de problema si toata lumea cunoaste cel putin un centru dispus sa ne scape de belele pe ultima suta de metri.

Pentru cei dispusi sa investeasca intr-un nou dispozitiv si pentru cei care mai au loc pe birou urmeaza o lista satisfacatoare a celor mai dorite imprimante. Pana acum am avut de-a face doar cu imprimante cu cerneala si nu pot completa decat lista lor cu dezavantaje (se usuca cerneala repede, curge, pateaza, trebuie sa te limitezi la culori clasice, nu este cazul sa iti incerci norocul cu imaginile s.a.), dar cu siguranta ca nici cele cu laser nu sunt mult mai breze.

O imprimanta cu cerneala si putine pretentii costa putin sub 100 de lei. Este perfecta pentru persoanele care lucreaza doar cu documente in alb si negru. Ceva cu mai multe pretentii (in special la capitolul fiabilitate dupa o pauza de cateva luni) este suficient sa aloci pana in 180 de lei. Cele cu laser in alb-negru costa cam 250 de lei, iar cele color sar la 700 de lei.

Povestea se schimba putin in cazul imprimantelor foto. Acestea trebuie sa produca automat imagini de o calitate mai buna si folosesc si hartie fotografica speciala (daca tot printam fotografii ar merita sa si arate a fotografii). Preturile pentru o astfel de imprimanta incep de regula de pe la 160-170 de lei, dar in functie de pretentii pe care le ai de la dispozitiv si cauti sa fie dotata si cu card reader, atunci pretul sare de 230 de lei lejer.

Totusi daca tot ne apucam sa investim in periferice poate ne hotaram sa ne luam ceva bun la toate si ne indreptam economiile catre o multifunctionala - imprimanta, scanner, xerox, poate chiar si fax. Ai zice ca detinatoarele acestui know-how-to-do-so-many nu se vand la preturi mici ca doar in spatele lor stau ani de evolutie tehnologica, dar nu este chiar asa. Preturile incep timid de pe la 170 de lei pentru cele cu putine functii (printare si copiere), iar cele mai dotate costa in jur de 430 de lei.

Cele mai apreciate marci de imprimante raman Hewlett Packard, Canon, Lexmark si Xerox. Puteti sa le achizitionati online, sau din hipermarketuri si poate mai prindeti o oferta buna. Am depistat si cateva site-uri specializate pe vanzarea de imprimante, si anume: imprimante.e3.ro, faximprimanta.ro si multifunctional.ro. Garantia tine in general cam doi ani, iar pentru cartuse veti plati intre 50 si 200 de lei. Gasiti cartuse de tot felul  (inkjet, laser etc) pe allcartridges.ro.

Acum fiecare imprimanta cu capacitatile ei de a-si castiga un loc pe biroul nostru. Cu siguranta nu pariem nimic pe estetica, totul se raporteaza la calitate si fiabilitate. Si ca in multe alte cazuri, o marca de renume aduce si mai multe garantii. Spor la printat!Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera