Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cursurile sunt bune pentru dezvoltarea personala, pentru descoperirea de noi aptitudini sau pasiuni si pentru umplerea timpului liber cu ceva util. Si placut. Indiferent de ce vrei sa te apuci de un curs nou, din curiozitate, lipsa de activitate sau nevoie, important este sa te apuci de ele si sa nu lasi timpul sa treaca.

Fundatia Calea Victoriei
are o oferta bogata de cursuri de istorie, cinematografie, arte plastice, filozofie, retorica, dans, muzica si folclor, teatru, antropologie, literatura, ateliere interdisciplinare si pentru copii. Si foarte multe incep acum, in octombrie, sau in noiembrie. Taxele si duratele cursurilor difera de la o tematica la alta. Mai fac si expeditii culturale prin Bucuresti, daca vreti ceva mai scurt, dar intens.

Pe 3 octombrie au un Atelier de pictura sustinut de Cristina Marian, 10 sesiuni, 450 de lei/340 de lei redus pentru studenti si elevi, pe 5 octombrie incepe atelierul de Antropologia spatiului urban cu Bogdan Iancu, 6 sesiuni, 180 de lei/135 de lei si pe 8 octombrie incepe atelierul Moda contemporana - intre imagine si marketing cu Mihai Costmachi, ce va avea 6 sesiuni si care costa 180 de lei/ 135 de lei.

pictura antropologie moda
imagini din cadrul atelierelor Fundatia Calea Victoriei

Cui ii este dor de orele de lucru manual poate incerca un curs de origami, arta plierii hartiei, la cafeneaua Lente, in fiecare sambata intre 11.00 si 13.00 cei de la Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami (ACTOR).

Si daca tot am poposit in zona asiatica, poate intereseaza pe cineva cursuri de Ikebana la Sala Dalles, 4 luni si costa 800 de lei, sub indrumarea Sandei Lazur,  sau la Asociatia Japan Culture, 450 de lei, de gatit mancare japoneza sau manga la Bucharest Japonese Language School.

Pentru cei pasionati de fotografie exista cursul de la Preoteasa, detalii privind inscrierea si taxa de participare le gasiti aici. Fotopoetica incepe cursurile pe 15 octombrie si pe 9 octombrie tin un interviu de admitere. Cursurile dureaza un an, pe parcursul caruia se organizeaza expozitii cu lucrarile cursantilor si excursii de fotografie. Taxa este de 600 de euro si poate fi platita in rate, calendarul cursului il gasiti aici. De cursuri se ocupa Francis Marz, care va sustine si un atelier despre poetica fotografica la Fundatia Calea Victoriei incepand cu 6 octombrie, ce costa 300 de lei.

Ar mai fi alte variante, Scoala de Arta (800 de lei taxa pentru un an de curs) sau Sala Dalles (160 de lei, plus 100 de lei taxa pentru certificat de absolvire), dar perioada de inscrieri pentru modulul de toamna s-a incheiat.

Despre cursuri de limbi straine am mai vorbit in trecut, de la cele de circulatie internationala, pana la cele mai putin internationale. Daca te intereseaza o anumita limba straina si nu stii de unde sa o apuci cel mai usor este sa te interesezi la centrele culturale de cursurile pe care le ofera. De exemplu, Institutul Cervantes incepe o serie de cursuri pentru incepaturi de saptamana viitoare, iar preturile incep de la 137 de euro (40 de ore). La British Council cursurile de toamna au inceput deja, dar va puteti inscrie la cursurile de iarna, ce se vor tine in perioada ianuarie-aprilie si costa aproximativ 1200 de lei (36 de ore).

Un articol cu o selectie de cursuri si centre de dans am facut prin 2006. De atunci s-au schimbat putine lucruri, tarifele si o parte din adresele salilor de dans.

Copiii se pot bucura in aceasta toamna de Atelierele de creativitate de la Muzeul Taranului. Acestea sunt impartite pe ateliere de desen, pictura, modelat in lut, teatru de papusi, tesaturi, fotografie si fabricarea de hartie. Taxele de participare sunt de 20 de lei pentru atelierele de ceramica, hartie manuala si tesut si 5 lei pentru celelalte. Mai multe informatii despre atelierele de la MTR aici. Iar adulti pot testa cursurile de pictura si desen de la Agora Art Studio.

Voi v-ati apucat de un curs nou si interesant?6 comentarii

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
snav
#1 -

dada.

m-am apucat de... era sa zic eu ce.

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
mike
#2 -

RE: #1. dada.

ai inceput bine :))

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
Andreea
#3 -

Comentariu nou

Eu m-am apucat de limba spaniola anul trecut (la institutul Cervantes), iar acum de-abia astept sa ma inscriu la urmatorul modul. Chiar recomand acest institut pentru cei pasionati de limba spaniola! :)

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
Bogdan
#4 -

cursuri de actorie

Pentru cei pasionati de teatru si film, va recomand
cursuri de actorie la Spotlight Acting, in zona Piata
Romana.

www.spotlightacting.ro

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
Dana
#5 -

Comentariu nou

eu de cursuri de dans, am mai facut, acum sala este foarte aproape de birou, langa metrou Grozavesti. dansul e tonic atat pentru fizic cat mai ales pentru psihic......
iar pentru copii, s-a deschis un centru de cursuri de curand tot in zona Grozavesti, River Center, locatia arata foarte bine iar oferta lor este variata si atractiva.vi-l recomand caci il testez cu cei mici, care sunt foarte incantati.cautati pe site-ul lor oferta.fac si niste petreceri tare frumoase!

Pe ce dam banii: cursuri de toamna, de la pictura, la limbi straine
Dorin S.
#6 -

Cursuri profesionale de pictura si desen

Pentru cursuri de pictura si desen va recomand pictorul Marina Capatina. Sunt un pic mai scumpe, dar sunt predate in regim privat, la nivel profesional si rezultatele sunt pe masura.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera