Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O mana intinsa care nu spune o poveste poate sa fie si o invitatie la dans. Un refuz la o astfel de invitatie este asteptat, dar nu si dorit. Dar serios acum, cine a putut sa retina toti pasii aia complicati de cha-cha si salsa doar din niste tutoriale video sau din filme in care oamenii se prind mai repde ca laptele cand vine vorba de invatat stiluri de dans?!

Totul a inceput de la Babe si de la al ei Dirty Dancing. De atunci lumea anti-talent a prins curaj si in urma actiunilor militante din film, orice om cu doua picioare stangi a inteles ca exista un loc si pentru el pe ringul de dans.


Si pentru ca metropotamul e intotdeauna pe pace cu un porumbel la purtator, si in acest caz vrea sa evite the murder on the dance floor, asa ca a pregatit o lista a locurilor in care poti sa inveti cum sa dansezi. Invitatia noastra la dans se face pe model nemtesc, asa ca-ti dam dinainte preturile ca sa stii la cat te vor duce studiile complexe ale miscarilor si pasilor de dans.

De Cuba

Traditiile din Cuba au dat nastere unor monstri invartitori pe care ii vedeai rotind fete, invartindu-le si ridicandu-le pana cand acestea preluau controlul si manevrau mai departe dansul. Pentru astfel de miscari, am gasit sala Salsa Cubana Dance School, unde poti sa inveti pasii pentru Salsa, Merengue, Mambo, Reggaeton si Rueda.

Preturi: abonament lunar (8 sedinte)- 120 lei; abonament 10 sedinte valabile 1 an- 180 lei; 1 sedinta- 25 lei.
Salsa Cubana Dance School (Splaiul Independentei, pe langa statia de metrou Semanatoarea)

Nu ne mira ca Wilmark are propriul lui studio de dans. Acesta se numeste Wilmark Academia de Baile si tindem sa avem increde in lectiile de salsa de aici, deh, sunt supervizate de un versat in ale dansurilor. Aici poti sa inveti sa te misti pe salsa, street dance, dans sportiv si...surpriza...suspans...poti sa inveti sa bati pasii de flamenco. Vezi cand sunt zbenguielile la care vrei sa-ti inscrii picioarele din programul de aici. La acest studio, studentii au reduceri la abonamente si lectii de dans.

Preturi: cam pentru fiecare dans, abonamentele lunare (8 sedinte) sunt intre 80 si 140 lei/luna iar studentii au reduceri.
Wilmark Academia de Baile (strada Mavrogheni, pe langa Sf. Gheorghe)

Street Dance

Poate nu o sa ai un crew si nici nu o sa faci battle-uri in hale parasite, dar sigur nu o sa-ti strice sa stii o miscare mai hip hop, una care sa mearga cu un trening de lotus si cu un cozoroc funky. Ah, si noi am vrea sa ne iasa figura de dans in stil slow-motion, dar presupunem ca e tare grea. Poti invata figura si miscari de street dance la One Beat Dance Studio de la cei care au organizat flashmob-urile in memoria lui Michael Jackson.

Preturi: abonamente intre 80 lei (4 sedinte) si 250 lei (participarea la toate cursurile de street dance).
One Beat Dance Studio, Calea Vitan in cladirea Vitan Center.


sursa foto

Daca la Salsa ti-am spus de Wilmark, la street dance nu se putea sa nu-l gasim pe CRBL care da lectii la a sa scoala, Big Bounce. Daca lui ii ies toate schemele, sa vedem daca se descurca si la capitolul predare si la inmanarea meseriei catre cei mai putin priceputi.

Preturi: 100 lei abonament de 8 sedinte (nu au preturile pe site, ni s-a spus la telefon cat costa)
Big Bounce, str. Vulturilor, pe langa rondul alba Iulia.


Dance me softly

Pune picioru-n pamant cu stil, asa cum se face intr-un dans de tango. Pentru lectiile de dans pasional, asa cum il face cu maiestrie Al Pacino in "Scent of a woman", am gasit o sala unde poti sa inveti dansul argentinienilor, Estudio Tango Real.Preturi: abonament lunar (8 lectii si 3 sesiuni de practica)- 135 lei; o lectie- 20 de lei.
Estudio Tango Real, Bd. Pache Protopopescu, nr. 30.

Cea mai gingasa forma de dans este baletul. Metropotamul nu are sanse sa fie un balerin, dar asta nu inseamna cu tu nu poti sa incerci. La scoala de balet Giuliana o sa afli cum poti sa fii o lebaduta dansatoare si cum poti sa plutesti pe varfurile picioarelor.

Preturi: abonament-120 lei, taxa de inscriere- 15 lei.
Balet Studio Giuliana, Str. Ciresului, nr. 27.


sursa foto

Dansuri africane

La sala special creata pentru doamne si domnisoare, Lady Fit, se dau lectii de dansuri africane. Daca in mintea ta asocierea celor doua cuvinte te duce cu gandul la miscari ritualice in jurul focului, afla ca aceste zbenguieli de pe alt continent sunt chiar amuzante, au si ele logica lor si ajuta la descotorosirea de calorii.

Preturi: 4 sedinte-145 lei; 8 sedinte-185 lei; mai avantajos este un abonament complet cu care poti intra la mai multe specializari de sala si dans. Detalii aici.
Lady Fit, Str. Baratiei, langa magazinul Cocor.


sursa foto

Dansuri orientale

Buricul, acest element necunoscut lui Adam si Evei, a fost supus, de-a lungul timpului, multor chinuri. Cand il crutam si nu il torturam cu un cercel, il supunem la dansuri in care el este starleta. Dansurile din buric nu sunt de ici de colo, asa ca e nevoie de cursuri si de o pregatire serioasa. La Perfect Body exista o cadana care preda arta dansului din buric in straie cu paiete; lectiile au loc joia si sambata.

Preturi: 4 sedinte- 80 lei; 8 sedinte- 140 lei;  12 sedinte- 200 lei (preturile nu sunt inca pe site, le-am aflat la telefon).
Perfect Body, Bd. Carol, nr. 54, vizavi de Biserica Armeneasca.

Metropotamul ti-a sugerat locuri in care poti sa inveti sa dansezi, acum asteapta sa-l scoti la zbenguiala si sa-i arati ce-ai invatat.

sursa informatii: fasport.ro6 comentarii

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
Cristi
#1 -

Dansuri populare romanesti ?

Metropotamule, dansuri populare romanesti nu ne recomanzi pe nicaieri ?

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
Irina
#2 -

Ia uite...

...nu stiam daca sunt doritori. Ce-i drept am cautat cateva, dar din ce-am gasit asa, la suprafata, erau cateva cursuri organizate prin diverse scoli, fara un program fix. Dar acum, pentru ca stim ca sunt doritori, o sa analizam problema si o sa recomandam si cursuri de dansuri populare romanesti.

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
Sol
#3 -

cursuri de dans MICHAEL JACKSON

Din 6 iulie 2010 la OneBeat se pot invata coregrafiile lui Michael Jackson dar si interpretari originale ale coregrafului acestui curs - Evghei Gromik.

In fiecare marti si joi de la ora 18.15 - cursul costa 120 pe luna

mai multe info pe www.onebeat.ro :*:*:*

sper ca ajuta pe cineva informatia asta :P
metropolitam rulz!

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
amy
#4 -

Dansuri populare romanesti

hello, ati gasit ceva la dansurile populare romanesti?

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
Irina
#5 -

Dap

@Cristi si @Amy: Am gasit ceva la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti(Preoteasa), alaturi de Ansamblul Folcloric Doina. Pentru inscrieri si detalii aici: http://www.ccs.ro/formatiitrupe/doina/

Pe ce dam banii: cursuri de dans si zbenguiala
Vera
#6 -

recomandare

Recomand scoala de dans Soft Step,acolo am gasit o atmosfera placuta si distractiva,iar profesorii sunt ff simpatici,au si un site: www.softstep.ro

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera