Pe ce dam banii: corturi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Miroase a vacanta, a dimineti in care dormim pana la pranz, a munte si a mare. Oricum, numai a birou si a sedinte nu mai miroase. Si in plus se simte un iz de aventura pentru sufletele noastre intretinute de confort, deoarece din spatele mintii a rasarit ideea plecarii in vacanta cu cortul. Singura problema care a intervenit nu a implicat lipsa unui rucsac adecvat dorintelor, lipsei mijloacelor de transport sau a resurselor financiare, ci de absenta desavarsita a unui cort din inventar.

Cum problema trebuie rezolvata urgent, tot Internetul dragutul de el ne aduce pe calea cea buna si ne anunta ca bugetul se va diminua putin. Indeajuns de putin cat sa incapem intr-un cort bunicel, in care sa nu ne ploua din primele cinci minute. Cand iti alegi un cort trebuie sa te gandesti ca nu il cumperi doar pentru un weekend asa ca merita sa investesti ceva mai multi bani in el.

Asa ca daca poti nu te arunca sa iti alegi unul mic, cu gandul ca incapem si asa, experienta demonstreaza ca nu este chiar asa. Iar corul ales trebuie sa fie unul usor, indiferent pana unde mergi cu masina personala, si facut din materiale rezistente care sa te tina mai mult de doua weekenduri la munte si unul la mare. Pentru mai multe sfaturi incercati aici si aici.

La Himalaya un cort pentru patru persoane cu rezistenta la apa satisfacatoare costa intre 400 si 600 de lei. Un cort micut cat pentru doua persoane poate incepe de la 300 de lei, fara sa fie prea greu, doar 3 kilograme, dar nici cu mari pretentii de protectie impotriva furiei norilor. In timp ce unele corturi, tot de doua persoane ajung la 1300 de lei, cantaresc si mai putin, 1,8 kilograme si se lauda ca atat folia exterioara, cat si podeau este rezistenta la apa.

In magazinul Unirea la VDC Outdoors, corturile sunt ceva mai ieftine, pana si cele de cinci persoane sunt 330 de lei, dar eticheta acestora trebuie verificata cu atentie pentru a vedea exact caracteristicile acestora, in special daca sunt facuti cu o folie sau doua.

Exista un loc dedicat corturilor ieftine, unde preturile incep de la 50 de lei pentru cele de tip iglu, dar foarte subtiri, dar unde se gasesc si corturi speciale, pentru sase persoane impartite pe camere, cu hol si veranda deschisa care costa doar 580 de lei.

Pentru cei apropiati de natura, dispusi sa se contopeasca cu mediul inconjurator exista si corturi de camuflaj :). Preturile incep de la 200 de lei pentru corturile de doua persoane si ajung pana la 1060 de lei.

Comenzi on-line pentru corturi se pot face pe mormotland si shopmania, unde preturile  sunt intre 170 si 490 de lei, diferentele fiind date de dimensiuni, producator si caracteristici.

Sursa foto1 comentariu

Pe ce dam banii: corturi
flv
#1 -

Comentariu nou

util. thx gina. astept cu nerabdare episodul 2 - izopren, sac de dormit, accesorii felurite :) spor.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera