Pe ce dam banii: camping stuff

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
E vorba de genul de lucruri care merg foarte bine in combinatia cu corturile pe care le-am "achizitionat" saptamana trecuta. Facand o lista scurta aici ar intra sacii de dormit, izoprenul si un rucsac incapator in care sa le ducem pe toate.

Daca cortul ne protejeaza de intemperii, asta nu inseamna ca ne garanteaza ca ne vom lafai la caldurica stand in el, avand nevoie de un sac de dormit. Acestia se impart in categorii, cei pentru vara, cei pentru anotimpurile friguroase si modelele speciale de expeditie (dar acestia nu cred sa se gaseasca si prin magazinele noastre). Atentia tebuie indreptata catre temperaturile minime pe care le suporta sacul de dormit pentru a garanta confortul utilizatorului. Este demn de tinut minte ca noaptea la mare sau la munte nu este atat de cald pe cat este in oras.

Atunci cand alegi un sac de dormit trebuie sa fii atent si la cateva detalii, greutatea acestuia, forma, compozitia, calitatea materialelor, pretul si daca se asorteaza cu restul echipamentului :) Pentru mai multe sfaturi despre alegerea sacului de dormit incercati aici, aici si aici. Preturile incep de pe la 150 de lei, pentru sacii subtiri si ajung pana 700 de lei, cele care au o temperatura de confort situata undeva la -25 de grade.

Cat priveste accesoriile, izoprenul costa intre 20 si 30 de lei, preturile difera in functie de grosimea saltelei. Rucsacuri demne de a sta pe spatele nostru pe traseu si deasupra capetelor prin tren incep destul de sus, cam de pe la 350 de lei, cele mai maricele. In timp ce cele de 45-50 de litri se gasesc la preturi in jur de 300 de lei.

Pentru alte accesorii mai micute, gen termos sau bidoane, cutite sau bricege, arzatoare (atentie mare cu focurile prin padure), busole (pentru toti cei care aleg scurtaturile) si lanterne, preturile sunt mai mici, pana in 100 de lei. Desi multe dintre aceste modele par interesante, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca le vom folosi in conditii neprielnice unei conexiuni wireless, si nu intereseaza pe nimeni cate buline colorate sunt pe canile de la termos. Accentul trebuie pus pe suficient si esential, mai ales cand iti cari singur rucsacul.

Saci de dormit se gasesc in Bucuresti la magazinele Himalaya, Ascent si on-line pe mormotaland, craimont, alpinexpe, montrek sau shopmania.ro.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera