Pe ce dam banii: bere facuta in casa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Amator de bere in cautarea unui nou hobby? Atunci nimic mai simplu, te poti transforma intr-un berar adevarat in doar cateva saptamani cu putina rabdare, spirit de aventura si un buget mediu (cam cat ai sparge oricum pe bere in oras, dar primesti bonus satisfactia lucrului facut cu mana ta). Noi am incercat si ne-am descurcat onorabil.

Bere de apartamentBere de apartament

Adevarat, noi am incercat o varianta mai traditionala, care implica ceva alergatura dupa materiile prime. De data aceasta, am gasit doua site-uri care vand toate cele necesare pentru ca in 3 saptamani sa savurezi propria ta bere, beredecasa.ro si fabrica-de-bere.ro. Ambele vand echipamente de facut bere (care includ recipient de fermentare cu supapa de evacuare, spatule, capsator si 100 de capace metalice) si kituri pentru bere (amestecuri de hamei, malt, cereale si plante pentru aroma de 1,5-1,7 kg).

Preturile pentru un echipament se invart intre 225 si 275 de lei (acesta din urma oferit de Bere de casa contine si un kit de bere Coopers Lager sau Stout), iar pentru kituri intre 55 si 98 de lei, iar drojdia este de obicei inclusa in kit. Apa, pricerea si zaharul il adaugati voi. La final rezulta intre 7 si 23 de litri de bere, blonda, bruna sau aromata, dupa preferinte si materialele folosite.

Procesul de fabricatie e relativ simplu. Amestecul din kit se incalzeste la bain-marie, se toarna in recipientul de fermentare, se adauga zahar, drojdia (dizolvata anterior intr-un pahar cu apa calda) si apa calda, se amesteca totul si se lasa vreo 7 zile sa fermenteze. Dupa o saptamana berea poate fi turnata in sticle, moment in care se mai adauga o lingurita de zahar. O puteti consuma dupa 2-3 saptamani, timp in care o pastrati intr-un loc racoros. Mai multe detalii gasiti aici si aici.

Poti alege calea usoara si sa investesti in echipamente si kituri, sau sa mergi pe calea traditionala. Reteta testata de noi, fara echipamente, o gasiti aici, alte retete, cu bere de ghimbir sau dafin, gasiti aici. Acum, daca nu va tenteaza personal o cariera de berar, sigur stiti pe cineva caruia sa ii aduceti clipe de fericire si un cadou misto, ca tot vin sarbatorile peste noi.



5 comentarii vrei sa comentezi?

Pe ce dam banii: bere facuta in casa
Speis
#1 -

Comentariu nou

pai si cum a iesit? a iesit ok?

Pe ce dam banii: bere facuta in casa
Ghidush
#2 -

subscriu

subscriu ce a spus Speis:d Vrem detalii :p

si totusi, are spuma, culoarea e naturala, bun rezultat estetic pentru inceput.

Pe ce dam banii: bere facuta in casa
Gina
#3 -

Comentariu nou

Am avut o abordare traditionala ale caror rezultate sunt linkate si pozate in articol. De iesit a iesit ok, avea si spuma, era usor acidulata, nitel tulbure si dulceaga.

Nu am incercat kiturile de bere, inca :).

Pe ce dam banii: bere facuta in casa
Irinuky
#4 -

DA!

:)))) fooooarte tare! Poate ma apuc si eu de facut berica in casa... si sanatoasa si gustoasa... si mereu in frigider! Cred ca o sa ma pupe tata :))

Pe ce dam banii: bere facuta in casa
rares.marcu
#5 -

Comentariu nou

ce culoare urata are :))

d'ale zilei...

Intentionati sa votati la alegerile prezidentiale din toamna?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera