Pe ce dam banii: aparate de baloane de sapun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Uuuh...bubbles, pretty bubbles. Sa faci baloane de sapun este una dintre distractiile copilariei pe care inca o practici cu drag, asa cum inca te mai dai in leagan, sari coarda sau mai mestesugaresti la un Lego prafuit. Arta lansarii unor baloane de sapun cere experienta si multa practica. E bine ca ai inceput de mic, dar, ia sa vedem, mai stapanesti iscusimea de a face baloane mari sau de a sufla prin cerc astfel incat sa faci o ploaie de balonase de sapun?

Cu nostalgie jucausa, Metropotamul a plecat in oras sa caute jucariile care il distreaza, il relaxeaza si il fac sa zambeasca tamp la vazul baloanelor plutitoare- asta pana le distruge un om rau.  

 

Pe langa destinatiile clasice de unde poti lua tubul in care se ascunde toata distractia, adica parcurile, librariile si buticurile sunt adevarate mine de baloane de sapun in forma bruta. Ca orice jucarii, si acestea vin in diverse forme si cu diverse specificatii tehnice.

Pentru inceput, avem veteranul aparat simplu, un tub cu o bagheta cu 2 cercuri, unul mare, unul mic. Aceste jucarele au, de obicei, in capatul aparatului si un joc tip labirint cu o biluta pe care trebuie s-o duci in locul marcat. Aparatele simple se gasesc in parcuri, in librarii, in diverse minimarket-uri (cum ar fi R Kiosk Muncii) sau in magazinele TCM. Jucariile simple au preturi intre 2 si 5 lei

 

La magazinele R Kiosk, oferta de aparate de baloane de sapun este mult mai mare; gasesti si aparate mai complexe si mai complicate cu preturi pe masura. Din pacate nu am fost lasati sa le pozam sau sa notam niste preturi, asa ca putem sa-ti spunem doar ce am remarcat fugitiv: preturi intre 13 si 50 lei.

Dezamagiti ca lumea nu ne lasa sa ne jucam cu aparatele, am insistat si ne-am tarat copitele la o librarie colorata de pe Pache Protopopescu, Libraria Mihaela de la numarul 54 A (langa liceul Mihai Viteazul). 

Aparate baloane de sapun Aparate baloane de sapun Aparate baloane de sapun

Aici am gasit aparate de la care poti da nastere la multibaloane, o bagheta cu mai multe cerculete (23,5 lei); aparat cu manivela de la care poti face o furtuna de baloane (53 lei); o bagheta gigant din care ies baloane imense (35, 5 lei); un aparat tip muzicuta in care sufli si ies multe, multe baloane; un delfin sub forma unui tub- pe modelul inhalatoarelor- unde sufli si ies baloane (23,5 lei); aparate simple (4,5 lei). 

Aparate baloane de sapun Aparate baloane de sapun

Fascinati de tezaurul baloanelor de sapun din librarie, am cautat brand-ul jucariilor, Pustefix, si am gasit si mai multe modele. Pe ookee.ro am gasit jucarii care dau nastere unor baloane de sapun in forme distractive si in diverse culori. Poti sa-ti alegi animalul care sa scoata, nu, nu flacari pe nari, ci baloane de sapun. Optiunile sunt: dinozaur, sconcs, elefant, balena sau un set cu animale de ferma. Seturile cu tot cu solutie speciala sunt intre 38 si 45 lei


sursa foto

Cine a zis ca baloanele trebuie sa fie rotunde s-a inselat. La Pustefix am gasit baghete care scot baloane in forma de inima sau stea (25 lei) sau tuburi tip degetar prin care poti sa sufli flori, fluturi si moristi de sapun (20 lei). Pentru lenesi, exista fabrica de balonase (45 lei) iar pentru cei mai priceputi setul multi bubbler (40 lei).


sursa foto

Copil fiind, suflam ca sa facem baloane. Acum poti sa plimbi masinutele sau sa rotesti de o maneta si se intampla exact acelasi fenomen. Masina care, scoasa la o tura prin sufragerie, scoate bule de sapun este 86 lei. Tot aici am descoperit jucaria preferata, un hipotam plimbaret pe ape (58 lei), un hipopotam de apartament/ baita cu functii minunate. Gasesti toate produsele si le poti comanda de aici sau pe jucariisicadouri.ro.


sursa foto

Ultima frontiera a baloanelor de sapun este reprezentata de masinile performante si profesioniste care scot automat baloane de sapun. Nu vom insista prea mult pe existenta acestora pentru ca ele strica toate distractia bubbly si distrug procesul distractiv de creare a baloanelor prin forte proprii. Masinile de baloane de sapun sunt intre 130 si 600 lei, le gasesti aici.

Daca dat si tu in mintea copiilor si iti cumperi aparate din care ies baloane de sapun, sa ne spui, poate facem un concurs sa vedem care e mai priceput. Pana atunci, spor la dat banii.3 comentarii

Pe ce dam banii: aparate de baloane de sapun
Arthur Tudor
#1 -

Cand eram eu in studentie... :)

... adica in 2008, mi-a venit pur si simplu sa caut tub de facut baloane.

Si am cautat in centru (Romana, Universitate, Unirii) vreo 2 ore un tub simplu de facut baloane si n-am gasit.
Am scotocit tot ce era chiosc, librarie sau magazin de jucarii.

Finalmente am gasit la o librarie din zona Lipscani, in care parca intri cu 10 ani in urma. Mi-a placut si experienta si doamna vanzatoare.

Spor la facut baloane! :)

Pe ce dam banii: aparate de baloane de sapun
Arthur Tudor
#2 -

Si...

FELICITARI pentru articol si pentru rabdarea cu care ati cautat!

Sint convins ca multi isi doresc asa ceva, numa ca au uitat sa-si aduca aminte.

BRAVO! :)

Pe ce dam banii: aparate de baloane de sapun
jucarii
#3 -

Baloane sapun

o mare diversitate de baloane gasiti si pe <a href="http://www.toyshow.ro">jucarii</a>

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera