Pe ce dam banii: animalul de casa, cel mai bun prieten al omului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
De la caini, pisici si porcusori de Guinnea, pana la canari, iguane si serpi, orice tip de creatura se poate transforma intr-o companie perfecta pentru un animal urban :). Un animal de casa nu este doar o grija in plus sau un substitut, ci este o fiinta care iti va oferi la fel de multa dragoste pe cat ii oferi in schimb. Nimic nu poate inlocui entuziasmul din privirea animalutui atunci cand ajungi acasa. La noi in redactie domnesc pisicile, dar acest lucru nu inseamna ca discriminam alte specii, doar ca asa s-a nimerit.

Modurile de a procura un animal de casa sunt multiple. Fie ca un prieten te roaga insistent sa ii oferi o casa unui pui mic si speriat, fie il primesti cadou  sau il salvezi din ploaie si ii oferi un  loc la tine in casa. Atentie mare insa cui oferiti un cadou un animal, deoarece acesta nu poate fi schimbat la fel de usor ca un tricou pentru o masura mai mica sau pe alta culoare.

Nu toate animalele sunt usor de ingrijit si nu toate se comporta la fel, fiecare are nevoile lui care depasesc strictul necesar de apa si mancare. Unele se ataseaza mai usor decat altele, cainii fiind cosiderati mult mai prietenosi decat pisicile de exemplu. Unele sunt foarte silentioase, pestii, iar altele sunt foarte zgomotoase, perusii cu trilurile lor ascutite.

Foarte adevarat ca cele mai intalnite anunturi de vanzare sunt cele pentru pisici si catei, dar acest lucru nu exclude de pe lista orice alt animal dornic de a-si gasi un loc in inimile si casele noastre. De exemplu porcusorii de Guinnea, papagalii sau iguanele sunt usor de ingrjit, se ataseaza usor si costa mai putin decat un bishon sau o pisica persana.

Daca nu avem timp sa fugim pana la cel mai apropiat pet shop sau suntem doar in cautare de informatii exista cateva site-uri de unde ne putem inspira in alegerea companionului perfect, care poate sau nu sa ne fure perna pe timpul noptii sau care sa ne cante cate o serenada atunci cand suntem franti de oboseala.

Informatii despre rasele canine gasim pe : caini-pisici.ro, caini-ham.ro, alegere, ingrijire si crestere. Si informatii utile despre pisici gasim pe urmatoarele pagini cu rase, sfaturi despre ingrijire si cum sa faci alegerea corecta. Pentru cei care iubesc pasarile, reptilele, pestii sau chiar si nevastuicile,  informatiile se gasesc mai greu si nu sunt la fel de multe ca in cazul altor specii.

Preturile nu sunt deloc mici, mai ales daca alegeti un pui cu pedigree. In medie pentru o pisica trebuie sa dati in jur de 200 de lei, iar pentru un catel preturile incep de pe la 400 de lei. Pestisorii incep de jos, chiar de la 1 leu pentru speciile des intalnite, iar hamsterii, testoasele, iepurii si porcusorii incep de pe la 25-30 de lei. Dar aceste preturi pot ajunge foarte usor la sute sau mii de euro. Cei interesati de obtinerea unor catei cu CV de la crescatori specializati se pot interesa la urmatoarele canise: 1, 2, 3.

Pe net am gasit o serie de anunturi de vanzare pentru caini, pisici, porcusori de Guineea, iepuri, pasari si pesti. Cel mai bine este insa sa mergeti la un pet shop si sa va alegeti cu grija noul coleg de apartament, in functie de timpul pe care il aveti la dispozitie sa i-l oferiti. Daca va decideti sa alegeti un caine vedeti daca nu puteti sa luati unul de la un centru de adoptii, asa ii faceti  lui un bine si nici nu va costa foarte mult sa-l achizitionati.

Provenienta unui animal este foarte importanta, deoarece de aceasta poate depinde viitorul acestuia. In cazul cainilor sau pisicilor de rasa, provenienta este una cruciala in special in cazul celor care vor sa isi duca flebetea la cate un concurs local sau international la care sa ii fie puse la incercare calitatile. De aceea este recomandabil sa apelezi la un crescator autorizat.

Nici animalele care sunt tinute in pet shop-uri  nu o duc mai bine, fiind tinute in conditii inumane, in spatii mici, neingrijite si slab aerisite  de cele mai multe ori. Oricat de mult ne-ar placea sa le batem in geam, lor sigur nu le prieste toata atentia noastra de moment. Cum si animalele au drepturile lor poate era si timpul sa apara si la noi o lege care sa le apere de stapanii abuzivi si nu numai.

Sursa fotoNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera