Pe ce dam banii: Tutun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca majoritatea fumatorilor bucuresteni se multumesc cu tigarile obisnuite, gasibile la orice magazin, o minoritate rafinata se dedulceste si la trabucuri, tigari de foi sau pipe, din care pufaie tutunuri scumpe si savant preparate.

Omul de afaceri cu trabuc in coltul gurii, corporatistul care se relaxeaza seara in compania unui bourbon si a unei tigari de foi sau intelectualul ce isi asorteaza pipa la pasajele preferate din Heidegger - toti acestia n-o sa-si gaseasca cele necesare viciului lor la supermarketul de la colt.

Vor cauta in schimb una dintre cele cateva tutungerii din Bucuresti (cea din magazinul Unirea si cea de pe Victoriei, cum o iei de la metrou spre complexul Moxa sunt doua posibilitati bune), unde ii asteapta cam toate cele trebuitoare practicantilor artei fumatului. O alternativa mai populara la tutungerii sunt hipermarketurile Cora. Nu este la fel de "high-class" dar se comercializeaza si marci mai greu de gasit.

Trabucurile usor de gasit in Bucuresti sunt de cele mai multe ori de provenienta nicaraguana sau dominicana - uitati-va dupa marci precum Quorum si Rigoletto, in sectiunea low cost, si Tuscany sau Luis Martinez, pentru cele un pic mai scumpe. Preturile se invart de la 10 la 40 de roni pe bucata, insa puteti cumpara si pachete de cate trei.

Tigarile de foi vor fi de obicei aromate (cafea, vanilie, cirese samd), si sunt mult mai ieftine decat verii lor mai mari, un pachet de 5 tigari costand pe la 30 roni. Mai usor de gestionat si nu atat de tari, sunt o buna optiune si pentru fumatorii de ocazie, pe care aroma puternica de tutun a trabucului ii intimideaza.

Pipa e lucru tot mai rar in aceste vremuri zbantuite - poate nu degeaba este comparata de cunoscatori cu o nevasta fidela, spre deosebire de aventura de o noapte oferita de tigara. O pipa buna urca pana la 5-600 de roni pentru o Peterson de calitate, insa o Polonia onorabila poate costa si de zece ori mai putin.

Exista numeroase modele, apartinand multor traditii, iar fumatul de pipa e o arta in sine, in care dozarea tutunului, curatarea pipei si trasul sunt adevarate mestesuguri.Tutunurile de pipa sunt de multe ori produse de aceleasi companii care fabrica si ustensila trebuitoare, si vin atat in variante aromate (vanilie, caramel, amaretto etc) cat si clasice.

La categoria accesorii numaram brichetele (aici piata este dominata de doua marci, Zippo si Ronson, fiecare cu personalitatea proprie), tabacherele, aparatele de rulat tigari, foitele pentru tigari, filtrele si periile pentru pipa, portigarete, portrabucuri, cuttere pentru trabuc, suporturi de pipe, scrumiere samd, toate de buna calitate si cu luciri de metal, piele si lemn.

Fumatul este pentru unii un motiv de a face risipa de eleganta si rafinament, iar asta se vede de indata ce intri intr-o tutungerie buna.1 comentariu

Pe ce dam banii: Tutun
Cris
#1 -

Fumeaza Inteligent

Sau puteti alege sa va bucurati de viciul dumneavoastra, dar intr-un mod inteligent : tigara electronica. Pana si Johnny Depp fumeaza asa ceva in The Tourist.

Pentru cele mai rafinate produse de pe piata - www.eTigaraRunway.ro

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera