Pe ce dam banii: Role

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa profunde panseuri privind filosofia deplasarii din punctul A in punctul B, putem sa afirmam ca am redescoperit America. Situatia sta cam asa: Cu masina nu e bine. Cu pe josul n-ai viteza. Cu RATB-ul e ca si cu masina. Metroul devine aglomerat. Cu bicicleta e cam periculos prin trafic. Avem nevoie de ceva... ceva care sa mearga si pe trotuar, si pe carosabil, sa aiba viteza, sa fie amuzant si usor de folosit, sa nu aiba nevoie de loc de parcare. Role! Da, ne simtim de parca am fi reinventat roata.

Nici cu rolele nu-i tocmai floare la ureche pe drumurile si trotuarele noastre. Romania pare sa se opuna din toate asfalturile deplasarii pe roti. Pana o sa invatam sa zburam, ne multumim cu... rulatul. Si poate cu ceva mai multa viteza chiar o sa decolam.

razors
Genesys Razors

De unde imi cumpar role? Asta se hotaraste dupa ce ma decid ce fel de role vreau.

Daca n-am mai mers pe role de cand ma dadeam pe patinele cu rotile, o sa vreau sa incep cu niste role de agrement (fitness) de plastic, nu cu gheata textila, sa tina bine glezna (chiar daca obosesc ceva mai mult piciorul). Rotile sa fie de cauciuc, nu de plastice si silicoane. Cand dau cu mana pe role, rotile trebuie sa se invarta usor si mult, ceea ce inseamna rulmenti buni. Vrei cleme sau sireturi? (Cele cu sireturi sunt mai reistente, mai ales la busituri, dar nu sunt atat de... cool)

Daca vreau sa iau de la bun inceput ceva mai profi, atunci ma uit si dupa specificatii ceva mai tehnice, gen din ce material e facuta sina (sina de aluminiu e mai rezistenta, cea de plastic e mai ieftina dar mai proasta.) O alta specificatie este ABEC, care inseamna Annular Bearing Engineers Committee - incepatorilor se recomanda abec de 4-5. Citeste mai multe despre abec bearings aici.

Firme recomandate: Roces, Salomon, Rollerblade, Roxa, Rossignol. Alte tipuri de role: aggressive (skateparking), de viteza, de hochei, pentru off road.

rollerblades
aggressive

O pereche de role care sa te tina mai mult de o vara pleaca de la cel putin 300 de lei si poate sa urce pe la peste 1000. Vezi preturi, tipuri si modele: skateworld, inline warehouse, aggressive mall, grindhouse, price.ro (Rollerblades), compari.ro.

Citeste mult mai multe "tehnicalitati", sfaturi, instructiuni s.a.m.d pe xtrem.ro si pe role.ro. Pentru downhill, vezi instructiuni si scheme aici si un video care iti face pofta de Transfagarasan aici.

Alte accesorii: iti trebuie genunchiere, cotiere, casca, eventual un rucsac. Daca esti incepator (adica daca faci parte din categoria paianjen: incepatorii care mereu se tin de cate ceva ca sa nu cada), sau daca te mananca rotile sa faci trick-uri, e recomandabil sa ai si protectii pentru palme, ca o sa vezi mult pamantul de aproape.

In ce parcuri poti sa-ti faci pionieratul? In Herastrau daca nu iti displace aglomeratia, acolo poti sa casti gura la veteranii din skatepark, in Tineretului, Carol, unde sunt si cateva pante, in Bazilescu, unde sunt si cateva rampe, in parcul Eroilor, in IOR. Daca vrei sa te apuci de aggressive skating si nu intelegi nimic din ce ti se explica... incearca si cu dictionarul ;-)6 comentarii

Pe ce dam banii: Role
dany
#1 -

Comentariu nou

de cand am citit articolu asta mam apucat de aggressive skating si nu merge raw...:)

Pe ce dam banii: Role
calin
#2 -

aggrssive skating

si eu as dori sa practic aggrssive skating dar nu am role adecvade acestui *sport* cu totul ca fac nishte smecherii destul de mijhto si aici in turda de unde sunt eu..sunt al 2-lea care sar cel mai tare in inaltime pe rampe....deci nu ma plang dar..as dori sa practic si eu aggressive skating mersi moolt bye!

Pe ce dam banii: Role
rzv92td
#3 -

provocare

salut calin... io in turda nu team vazut niciodata... poate ai auzit de mine razvan rolleru... vreu sa te vad si eu in park... daca esti asa bun... ciaoo

Pe ce dam banii: Role
Paul
#4 -

role

mai multe detalii pe role.ro

Pe ce dam banii: Role
Adriana
#5 -

Role agressive

Nu prea se gasesc numere mici! Stiti cumva unde as putea gasi?

Pe ce dam banii: Role
patine
#6 -

Role Agresive
Role Rollerblade agresive gasiti si la Skates.ro - magazin role

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera