Pe ce dam banii: Reduceri - carduri pentru elevi, studenti si nu numai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Fie ca stam bine sau nu prea din punct de vedere financiar, reducerile atrag pe toata lumea. Fie ca sunt din categoria reducerilor sezoniere la colectiile de haine sau pantofi, fie ca este vorba de reduceri la unele servicii in schimbul folosirii altora, fie ca sunt carduri de fidelizare, carduri de "discount" pentru toti ori pentru elevi si studenti, toti vanam, mai fatis sau discret, reducerile.

Reduceri pentru studenti si elevi


Cardul Euro<26


In primul rand trebuie sa stiti ca din vara asta cardul Euro<26 e valabil pana la 30 de ani, inclusiv in Romania. Posesia unui asemenea card iti ofera foarte multe avantaje, iata aici cateva exemple numai in Romania, unde poti obtine reduceri intre 10 si 100%, in diverse locuri, de la librarii la teatre, muzee, magazine de muzica, agentii de turism, taxe de examen si alte servicii. In plus, asa cum ii spune si numele, este valabil si in Europa.

Gasesti pe site-ul euro26.ro toate detaliile de care ai nevoie, iar formularul de completat este aici.

Cardul ISIC


ISIC (International Student Identity Card) este un card de reduceri pentru elevi (peste 12 ani) si studenti la cursuri de zi (inclusiv masteranzi sau doctoranzi) care studiaza la institutii de invatamant acreditate. Reteaua ISIC cuprinde 120 de tari, iar exemple de reduceri in Bucuresti gasesti aici (magazine, librarii, cosmetica, transport, cursuri, sali de sport). Vezi conditiile de eliberare aici, agentiile autorizate de la care il poti ridica aici sau comanda-l online aici.

Tot din seria cardurilor ISIC fac parte si cardurile pentru tineri intre 12-26 de ani, IYTC (International Youth Travel Card), detalii aici, sau cardurile pentru profesori, ITIC (International Teacher Identity Card) - cu norma intreaga, fara limita de varsta, detalii aici.


Carduri bancare


Moda cardurilor care faciliteaza reduceri s-a intins si la cardurile bancare. Cateva exemple:

Cardul Avantaj Master Card


Ce ofera: cumparaturi cu plata in rate si 0% dobanda, primind si bonus pentru fiecare tranzactie efectuata. Printre magazinele partenere se numara benzinarii,  magazine de mobila, de electrocasnice, agentii de turism, samd. Detalii pe site.

Cardul BRD


Pe principiul "esti platit ca sa faci shopping", Punct Cardul de credit acorda puncte la orice tranzactie cu cardul (cumparaturi sau plati online) si ofera, prin tragere la sorti, si premii zilnice, plus un mare premiu (in bani), detalii aici, regulament aici. Cardul ofera credit de pana la 20.000 lei si posibilitatea de rambursare minima: o suma fixa lunara, in functie de creditul utilizat.

Cardul Raiffeisen


Cardul de cumparaturi de la Raiffeisen ofera mai multe avantaje: 0% comision la plata direct la comercianti, optiuni de rambursare cu rata fixa si dobanda redusa, puncte de loialitate, samd, iar printre partenerii programului se numara si magazine, si hoteluri, si restaurante.

Cardurile de la Banca Transilvania


Cardurile business silver si gold de la Transilvania ofera (mai mult varianta gold) reduceri de 10-15% la anumite magazine, restaurante si hoteluri.


Carduri de fidelitate


Majoritatea lanturilor mari de magazine ofera asemenea carduri care functioneaza pe principiul punctelor: faci cumparaturi, primesti puncte. Punctele se aduna si cu ele poti plati mai apoi cumparaturile (daca e o suma consistenta) sau le poti schimba pe anumite produse "cadou": in farmacii (Sensiblu, Dona, HelpNet), in supermarketuri (Cora, Angst, samd), magazine (Altex, Media Galaxy, etc) sau benzinarii.

Exista si carduri pentru mergatorii la cinema - un exemplu este cardul Movieplex, care functioneaza pe acelasi principiu al punctelor (1 leu = 1 punct).

Alte carduri:


- Eurolines, pentru calatoriile cu autocarul, 25% reducere
- magazine: Meli Melo: reducere 5% la toate produsele; Sara'blu: reduceri de 5 sau 10%
- restaurante, baruri: Taverna Viilor (10%), Pub 18, Out 4 food, pentru City Grill, Caru' cu bere si Buongiorno, Schnitzeria, Starbucks (din auzite) si altele


Si apropo de altele, ce carduri de reduceri mai folositi?

2 comentarii

Pe ce dam banii: Reduceri - carduri pentru elevi, studenti si nu numai
revo
#1 -

-

ING Student mi se pare un lucru destul de bun pe care ati uitat sa-l mentionati.

Pe ce dam banii: Reduceri - carduri pentru elevi, studenti si nu numai
Grenia
#2 -

Comentariu nou

Libraria Eminescu - foarte tare! :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera