Pe ce dam banii: Plante de apartament

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Oare nu toti homo sapiens visam la ziua in care ne vom intoarce in jungla si ne vom sui inapoi in copaci, wondering de ce om fi coborat vreodata? De azi si pana in acel moment fericit, cand noi si padurile vom fi din nou o mare familie fericita, ne putem impodobi habitatul cu cati mai multi amici pe baza de clorofila.


Sursa foto

In prag de canicula, parca ideea nu este asa de ridicola, chiar daca radeam de mamele noastre cand se trezeau odata cu cocosii ca sa-si hraneasca armata de plante cataratoare. Daca tot avem aparate de aer conditionat, macar sa ne asiguram ca avem si oxigen destul in casa.

Si totusi hai sa nu dam navala in florarii si sa ne inarmam cu cactusi si petunii. Atunci cand iti alegi o planta de apartament (sau de birou) trebuie sa tii cont de cateva lucruri. Unde o sa o pui? O pui undeva unde e multa lumina sau putina lumina? Este o planta care are nevoie de multa apa sau de putina apa (asta in caz ca esti o persoana mai uituca, like some of us care vor ramane fara nume *ahem*eu*ahem*).

bonsai

De exemplu da e vorba de un colt de camera, cu mult spatiu pe vertical si mai putina umbra, poti sa optezi pentru specia Yucca sau Draecena. In dormitor merg sa fie puse plante decorative prin flori, cum ar fi ciclamen. In bucatarie este nevoie de plante rezistente la variatiile de temperatura si de umiditate, spre exemplu iedera, pothos, scindapsus, muscata, si mai ales plantele aromatice si condimentare, ca busuiocul, cimbrul, rozmarinul sau maghiranul. Feriga si bambusul sunt plante care iubesc umiditatea deci merg sa fie plasate intr-o baie.

bonsai

Feriga si ficusul sunt printre plantele cu efectul cel mai benefic asupra calitatii aerului. Sa nu uitam nici de aloe vera, pentru efect fresh. :) Doua plante la care viseaza multa lume dar sunt extrem de sensibile sunt palmierul (care are nevoie de multa lumina si umiditate) si bonsai. Exista un adevarat cult al bonsaiului, iar pretul poate sa ajunga pana la trei - patru  milioane.

bonsai

Prin contrast, plantele cele mai usor de ingrijit sunt planta paianjen, craciunita, violeta africana, aloe si crassula. Pot creste in orice lumina si nu au nevoie sa fie udate foarte des.

Plante la ghiveci sau seminte se pot cumpara din mai toate florariile, dar pentru o varietate mai mare si pentru plante gata crescute, sanatoase si serioase puteti merge in hipermarketuri sau sere. In Cora, Carrefour si Bricostore exisa sectiuni speciale, si mai gasim si in Prakticer. Preturile in general sunt intre 10 si 80 de lei, in functie de specie, bolul in care vine etc.

bonsai

Deco Flora
si Romstal Garden sunt doua firme specializate in plante de interior si accesorii pentru cresterea acestora. Au colectii impresionante. Nu-mi aduc aminte sa fi vazut in Cora asparagus pus la vanzare ca altceva decat ingredient in salata. :) Deco Flora are o sera in centru, in apropierea Pietii Romane. Tria's este un alt lant de florarii de unde se pot cumpara  plante de apartamente. Preturile variaza intre 12 de lei pentru un ficus, 79 de lei pentru orhidee si 390 de lei pentru un bonsai. 

Nu uita nici de vanzatorii de cactusi si plante din pietele Obor si Moghioros. Iti uram sa ai o relatie la fel de buna cu planta ta cum avea Leon cu a lui. :)

Surse - Gradina Mea3 comentarii

Pe ce dam banii: Plante de apartament
veronica
#1 -

plante de apartament

sunte-ti cei mai buni.

Pe ce dam banii: Plante de apartament
d3rutat
#2 -

Felicitari pt articol!

Un articol reusit! Cititorii pot gasi mai multe informatii despre bonsai pe http://bonsaiclub.ro

Pe ce dam banii: Plante de apartament
claudiu
#3 -

veronica

tu esti cea mai buna Veronica ... mai ales la gramatica.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera