Pe ce dam banii: PDA-uri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O idee nastrusnica ne-a strabatut mintile la vederea zecilor de notite lipite pe monitor, a agendei burdusite de insemnari si a telefonului care zbarnaie nelinistit o data la 20 de minute in spiritul reamintirii. Asa ca ne-am gandit ca ne-ar trebui ceva care sa ne ajute sa mai scapam din greutati. Si cum tehnologia este in plina ascensiune, ceva-ul in cauza trebuie sa faca aproape orice (suntem dispusi sa ii iertam incapacitatea de a gati, chema un taxi de unul singur si de a o suna pe mama de ziua ei si sa-i zica la multi ani!).

In rest ar trebui sa faca tot ce nu poate telefonul nostru in materie de organizare. Din stanga si din dreapta se vehicula cu mare drag notiunea de PDA - cica, personal digital assistant. Ideea este ca avem nevoie de unul care sa stie navigare Internet- ca sa putem intra pe Urbee sa vedem unde iesim diseara, editare text, calendar, sa ne lase sa ii mai instalam cate un joculet pentru  cand ne plictisim in trafic, ecran colorat (superficiali pana la oase), GPS- daca se intampla sa ne mai si pierdem si o memorie de elefant pentru toata agenda noastra + fotografiile pe care le mai facem din mers si melodiile descarcate cat eram prinsi in trafic.

In functie de cat de tehnologizati suntem si cat de dependenti de verificarea mailurilor ne aratam este important ca noua achizitie sa se poata conecta foarte usor prin infrarosu sau Bluetooth la alte dispozitive, momentan recomandam PDA-uri cu Bluetooth si wi-fi (numarul locurilor cu retele wireless creste si trebuie sa beneficiem cumva de asta).

Problema care se iveste este daca sa ne luam un Smart Phone sau sa pastram perechea telefon mobil+PDA. Avantaje sunt de-o parte si de alta, mai putin de carat, usor de folosit, chiar daca se strica datele raman pe cardul de memorie, telefonul este mai mic si mai usor, PDA-ul stie mai multe. Multi prefera sa foloseasca un singur dispozitiv, iar cum PDA-ul poate suplini cu usurinta un PC, daca poate da si telefoane, atunci este perfect.

Preturile difera in functie de inteligenta aparatului in cauza. Cele mai simple modele care respecta simpla regula de mic organizator costa in jur de 400 de lei. In timp ce un PDA cu ceva mai mult talent, care sa stie si Internet, inregistrare audio-video si nici nu face prea multe nazuri cand incepi sa-i folosesti memoria costa intre 800 si 1000 de lei.

Un telefon-PDA care este mai mult decat un asistent si este prezentat drept valet capabil sa memoreze cateva zeci de comenzi vocale costa 850 de lei, in timp ce unul care apartine aceluiasi producator, cu aproape aceleasi caracteristici costa tocmai 1800 de lei.

Odata ce am verificat bugetul si am plasat comanda, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne butonam fericiti noua achizitie si sa incepem sa ne notam activitatile in voie, incepand cu progamarile la dentist.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera