Pe ce dam banii: Mini laptopuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
O mica perla de intelepciune venita via un film amuzant cu negri : "it not the size of the boat, it's the motion in the ocean'. Mini laptopul este o barca micuta, intr-un ocean mare, pe care daca vrem o alegem pentru mobilitate, nu performante propriu-zise. 2008 este anul laptopului mic dar agil, care cantaraeste maxim doua kilograme si are un ecran cu diagonala intre 7 si 10 inchi.

Notebook-urile din aceasta categorie sunt ieftine si transportabile, dar nu poti sa faci mare lucru cu ele decat sa navighezi pe Internet si sa editezi documente. Daca esti genul de om care calatoreste mult si vrea sa fie in permenanta online, este o solutie convenabila, dar daca vrei sa faci lucruri care au nevoie de mai multa memorie atunci va trebui sa combini un mini-laptop cu un hard extern.

Preturile variaza intre 800 si 1500 de lei si majoritatea vin cu un sistem de operare in Linux (mult mai ieftin de procurat). Linuxul insa nu este o bestie usor de domesticit pentru oricine si poti sa instalezi un sistem Windows.

Factori de luat in considerare in achizitionarea unui mini-laptop

Ecran
: Diagonala de 7 inchi se traduce intr-o rezolutie rezolutie de 800 pe 480 de pixeli. In aceste conditii e destul de greu de citit pagini de web. Un Asus Eee PC cu diagonala de 7 inchi costa intre 800 - 900 de lei, in vreme ce un notebook din aceeasi gama cu diagonala de 8,9 inci te va costa 1000 - 1100 lei.

Memorie: Mini laptopurile au memorie flash sau un HDD de maxim 80 de GB. Ma uitam deunazi la modelele MSI Wind cu diagonala de 10 inchi, carcasa colorata, HDD de 80 de GB si care vin cu Windows XP gata instalat. Totul la doar 1500 de lei.

Tastatura
: Poate sa fie un adevarat chin pentru un adult sa fie nevoit sa invete sa umble cu ce ar ptuea foarte bine sa fie o tastatura de copii. Noul Asus N10 ar avea imbunatatiri substantiale in directia asta.

Functionalitati: Alte functionalitati care ar putea sa faca pretul sa creasca sunt sloturile USB, card readerul, ethernet, camera webcam incorporata, jackuri de casti si microfon.

Marca: Pana apare si la noi Dell Mini, ai de ales in principal intre Asus Eee PC, Acer Aspire One si MSI Wind.1 comentariu

Pe ce dam banii: Mini laptopuri
Ionut
#1 -

mai e inca unul

e vorba de HP 2133 Mini Notes. Nu a venit inca in Romania, dar exista si merita!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera