Pe ce dam banii: Decoratiuni de Craciun

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Decoratiunile de Craciun stau acum insirate pe toate drumurile, de la aliementara din colt pana la taraba din fata. Dar nu despre acestea merita sa vorbim, ci despre cele mai speciale, care fac capra veciunului sa moara de ciuda ca nu are un brad la fel.

Sa incepem cu Innova, unde gasesti toate felurile de globuri, de la cele in forma de ciupercuta roz pana la cele sub forma de ren. Sunt extrem de minutios decorate, cu strasuri, puf, margelute, dar au si preturi pe masura frumusetii, de la 20 la 35 de euro plus TVA.poza 18

poza 19
poza 20

Un alt magazin pe unde trebuie sa treci este La Strada Deco. Aici globurile nu sunt la fel de glamour, insa foarte sweet si la preturi considerabil mai mici (gasesti globuri uni, usor sidefate, la preturi intre 2 si 7 lei, ceea ce e mai mult decat rezonabil). Insa daca tot ai ajuns aici, uita-te si la bradutii mici din pasla, care se pot pune in geanta pliati si apoi pe masuta sau pe pervazul ferestrei tale (2 braduti, unul mai maricel si unul mic-mic costa 38 lei). Nu pleca fara sa te joci cu clopoteii din portelan simpli sau traforati :)

poza 4
Globuri traforate La Strada Deco, in jur de 10 lei.
Un clopotel simplu din portelan e 8 lei, iar unul traforat e 10 lei.


poza 3
Stelute mov La Strada Deco. 5 lei bucata.

In loc de sau pe langa globuri poti pune in brad si decoratiuni din ceramica sau portelan. Sunt extrem de haioase, intr-o mare varietate de forme si deloc scumpe. Le gasesti la Targul de la Dalles la preturi in jur de 10 lei.

poza 16

Ca decoratiuni mai extravagante, poti alege tot de la Innova inimioare din plante uscate, care se mentin usor mirositoare si rosii aproximtiv 4 ani. Si pentru ca zici Craciun, zici lumanarele, la La Strada Deco vei gasi sfesnice albe gratioase, din lemn sau plastic care imita ceramica, iar la IKEA sfesnice cu look de fier forjat (2 sfesnice costa in jur de 10 lei) sau din otel cu aspect inox (intre 30 si 40 lei).

poza 2
Inimioara din plante uscate, Innova, 69 euro + TVA

poza 5
Sfesnic alb din lemn, La Strada Deco, 31 lei.

Pentru ca am pomenit de IKEA, exact inainte de case aici a fost amenajat un raion numai cu decoratiuni de Craciun, unde gasesti de la ghirlande (cele argintii costa in jur de 15 lei)  pana la ata cu care legi cadourile, hartie de impaturit si pungute craciunesti. Un set de globuri mai simple costa in jur de 10 lei, iar cele mai speciale pot fi cumparate in general in set de 2, la un pret de aproximativ 15 lei.

poza 15
Pungute de cadou IKEA. Sunt 3 intr-un set si costa cam 6 lei setul
(pe cea de-a treia am facut-o deja cadou :)

Locurile pe care nu trebuie sa le ratezi sunt Bam Boo (au preturi foarte ok la acest capitol) si British Gallery. De fapt, British Gallery au cele mai speciale si maiestrite decoratiuni de pom, de un rafinament englezesc absolut, iar preturile nu sunt deloc mari. Mai mult, asta asa ca un pont, toate decoratiunile vin cu un mic cadou pentru tine: un discount de 20%.

poza 8
Globurile de la British Gallery costa 22 lei/buc.

poza 7
Costa 5 lei si le gasesti si in forma de reni sau stelute rosii.

Tot la British vei vedea in premiera globuri decorate cu modele crosetate si decoratiuni de agatat in brad sub forma de balerine, regine, zane, broscoi haiosi si turturi de gheata. Si e foarte bine ca sursele de inspiratie in ce priveste impodobirea ulterioara shoppingului sunt chiar sub nasul tau. Inca din noiembrie magazinul are cate un brad super decorat in incaperi.

poza 9
Glob Christamas, de la British Gallery, 37 lei.

poza 10
Zanele agatatoare costa 44 lei.

poza 12
Balerina are o valoare de 37 lei.

poza 13
Un astfel de glob te costa 16 lei. La acelasi pret iti poti lua un glob-puf
sau un glob in forma de turture de gheata, ambele albe.


Inca un loc foarte dragut, unde veti gasi decoratiuni speciale si traditionale este in fata la TNB, la casuta cu cele mai multe decoratiuni impletite manual.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera