Pe ce dam banii: Boxsets

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Totul sau nimic este principiul dupa care se ghideaza consumatorii fideli de dvd boxsets. Boxset-ul nu este tocmai un concept nou. Colectiile de carti, discuri de muzica sau casete VHS care acopera integral un subiect sau opera unui artist exista de multa vreme si daca vin intr-un pachet cat de cat dreptunghiular... sunt in mod generic numite boxseturi.

Noi ne referim insa la dvd-boxsets cu filme si seriale, cele care iti ofera la preturi destul de piperate sezoane intregi, colectii de filme si editii speciale cu mai multe discuri care sa contina special features, documentare etc. Preturile variaza in functie de furnizori, stocuri, disponibilitate si de aceea este bine sa cauti in lung si-n lat boxsetul pe care-l doresti deoarece e posibil sa gasesti variatii de pret de 10-20 de lei. Si asa boxseturile sunt foarte scumpe. Aici se vede diferenta dintre fani si fakeri. :)

Una dintre cele mai mari colectii de boxsets de pe Internetul romanesc se gaseste pe mymovie.ro. Sunt adunate toate intr-o sectiune speciala numai pentru ele. Avem seriale si filme la preturi obisnuite pentru piata din Romania, plus inca 10 lei transportul. Sezonul 1 din 4400 costa 60 de lei, in vreme ce sezonul 1 din Roma este 150 de lei.

N-am mai vazut in alte locuri colectia speciala de filme cu James Dean (120 de lei, 3 filme + documentare si special features), Ultimate Jurassic Park Collection (toate trei filmele + special features), Shogun (170 de lei, 5 discuri, miniserie + documentare) si Lord of the Rings The Two Towers cu tot cu statueta Gollum (140 de lei, reducere de la 200 de lei). Singura problema este ca nu prinzi boxseturile pe care le vrei intotdeauna deoarece nu mai sunt in stoc, dar de regula se aprovizioneaza baietii cam odata la doua, maxim trei luni.

In Diverta nu exista o sectiune speciala pentru boxseturi, in schimb avem o sectiune "de colectie". Aici am gasit o bijuterie. 4 filme clasice regizate de Alfred Hitchcock la doar 40 de lei. Boxsetul pentru Gladiatorul (1 disc cu film si comentarii, 2 discuri in plus cu special features) costa 80 de lei in magazinul Diverta fata de 100 lei, la cat ajunge in Media Galaxy si pe MyMovie.

In Media Galaxy la sectiunea de dvd-uri, boxset-urile nu sunt clar marcate dar le vei gasi de cele mai multe ori intinse toate pe o masa. 90% din colectii le intalnesti deja pe MyMovie, insa la preturi usor diferite. De exemplu un sezon din Sopranos costa 170 de lei, iar pe MyMovie150 de lei. Chiar si cu transport, tot economisesti 10 lei daca ti-l comanzi de pe website. What goes around, comes around.

Am observat si un boxset cu primul sezon din Smallville la 160 de lei si la un pret dublu primul sezon din Gilmore Girls, la 240 de lei! Toate filmele Harry Potter aparute pana acum (cinci la numar) se vand intr-o colectie speciala (dvd-urile vin si cu special features) la pretul de 180 de lei. Adica 30 de lei si putin de dvd. That is not bad.

Atat in Media Galaxy cat si in Diverta au aparut colectii de cate trei filme scoase de Sony Picture entertainment la pretul de 70 de lei. Una este Rainy Days for Guys (care contine in diferite combinatii filme de actiune precum Bad Boys 2, I Spy etc) si cealalta este Funny Box (comedii usurele).

Poate varianta cea mai rentabila ramane Amazon, care oricum nu trimite in Romania decat carti si dvd-uri (si la dvd-uri ai grija pentru ca Romania e "Region 2").  Foloseste Amazon.co.uk sau Amazon.de. Acelasi boxset Gilmore Girls l-am gasit la 12 lire sterline, cam 75 de lei si mai platesti un transport care nu poate fi foarte scump (vezi aici tarife). Tot nu ajungi la fabuloasa suma de 240 de lei.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera