Magazinul saptamanii: cu metropotamul la petshop

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intr-o langoare mizantroapa, metropotam isi reneaga azi concetatenii bipezi si homo erectusi (ca sapiensi sunt mai greu de gasit) si face o vizita rudelor sale necuvantatoare de la Zoo. Nu gradina, ci petshopul de pe Covaci colt cu Selari.

La intrare il intampina aroma binecunoscuta de mancare deshidratata pentru catei, pisici, iepuri, pesti si papagali. Insipra adanc... Aaah, feerie olfactiva!

Ferind crestetul de custile atarnate si despletindu-se dintr-un snop de lese si zgarzi, metropotam da nas in nas cu jucarelele de cauciuc: mingiute, cerculete, leagane pentru pasarele, arici de plastic, piuitoare, rostogolitoare, colorate, cu tepi, cu...

Tocmai cand daduse in mintea copiilor (de hipopotam) si isi infigea dintisorii intr-un frumos picior de vaca facut din praf presat si minerale, bun de ros la umbra, sesizeaza o privire dezaprobatoare. Ridicand privirea, cu gura plina, da de un vanzator (destul de) amabil care (dupa ce i-a scos biscuitul gigant din gura) i-a si explicat ce locatari mai are magazinul.

Primii pe care ne-au cazut ochii au fost soriceii dansatori (uite-l... nu e!)

Nu mai mari decat un deget, nu sunt deocamdata de vanzare, pentru ca au de ingrijit bebe (cam cat o unghie/bucata)

Langa ei statea un dihor albinos (nu ne imaginam cum un animal atat de simpatic poate mananca o gaina intreaga)

Domnul de la petshop l-a trezit cu un ciocanit in geam si cu un duios "scoala, Vasile!", intampinat de o privire rosie si buimaca.

Vizavi fac un scandal de nedescris papagali, perusi (25-30 lei) si canari (80 lei) sub care dormiteaza, injurand tot neamul cu plisc si aripi, cativa porcusori de Guineea si un locatar proaspat aterizat, ciufulit, transpirat si cu ochii rosii de nervi.

Dintr-un colt priveste pofticios la toata arca lui Noe un sarpe (700 eur).

- Si ce mananca? - Pai ii dam bani si-si ia singur.

- Hmmm, dar animale mai exotice n-aveti? - Avem la comanda. - De exemplu daca as vrea o tarantula... - Uite-acolo!

Metropotam e mai nevricos de felul sau si nu s-a dus tocmai aproape (dar e fericit ca are zoom la camera foto): la casoleta, ca la alimentara, stateau pe raft ca niste jucarele de plastic tarantule si scorpioni (200 lei).

Usor crispat dupa noua descoperire artropoda, metropotamul si-ar intoarce ochii dupa ceva mai prietenos si pufos, ca de exemplu un...

- Catelusi n-aveti? Macar un... (grimasa) pisoi? Si ei vin tot la comanda, ca doar nu e gradina zoo.

Daca vrei ceva (am zice... orice, dar s-ar putea sa nu fie chiar posibil), mergi la Zoo pe Selari (nr.7) pana la ora 19.00, trimite un email (zooshop@k.ro) sau da un telefon (310 26 05) si fa o comanda. Poti sa le vizitezi si site-ul.

Noi am vrut sa ii luam metropotamului o hipopotamita cu picioare lungi, dar a obiectat ca el nu crede in aranjamente facute de terte parti. Asteapta sa plece in vacanta la agatat in Africa si mai vedem atunci...Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera