Magazinul saptamanii: Gold Art Gallery, pentru un shopping mai artistic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Gold Art este o galerie-magazin in care gasesti de la obiecte de arta foarte "serioase" si foarte scumpe, pana la bijuterii si accesorii jucause, decorative si accesibile. Prima impresie este a unui talmes-balmes fain si interesant, ochii iti fug dintr-un colt in altul, de la un tablou la un inel, fiindca nu ramane nici un coltisor neacoperit de creatii contemporane.

Pe scurt, ai nevoie de ceva timp de explorat, pentru ca altfel pierzi din vedere chestiutele artistice si funny, pe care chiar ti le permiti. Asta asa, pentru ca eu, de exemplu, cand am auzit ca galeria este in Hotelul Hilton, cel de langa Ateneu, m-am asteptat la pretiozitati exclusive, la preturi imense. Din fericire, nu este chiar asa. Pe de o parte aici gasesti lucrari ale artistilor contemporani consacrati, cum ar fi Sorin Ilfoveanu, Ana Ilfoveanu, Marin Gherasim, Vladimir Setran, Letitia Oprisan, Valeriu Mladin, Stefan Pelmus, sculptorul Mircea Roman etc, iar lucrarile lor au preturi pe masura brandului artistic personal. De exemplu, tabloul lui Mladin, Sarutul, e in jur de 6.000 euro, un tablou de Letitia Oprisan 4.600 lei, unul de Ana Ilfoveanu in jur de 3.800 lei.

Pe de alta parte, printre aceste "creatii serioase", o sa vezi lucrari de ceramica si tablouase decorative, dar si bijuterii unicat, create de artisti tineri. De exemplu, la capitolul bijuterii, inelele din sticla la 50 lei, cerceii tot din sticla la 50-60 lei sau medalioanele la 20-40 lei sunt motive suficiente pentru mine sa bat regulat drumul pana la Gold Art.

O alta categorie a bijuteriilor unicat si accesibile o reprezinta creatiile deja cunoscutei Mihaela Tarhuna, cele ale Nadei Stojici (parca ar fi fost create in India sau Nepal), dar si bijuteriile din portelan de cele mai multe ori aurit ale artistei Gherghina Costea, o ceramista super talentata. Acestea au un pret putin mai mare, insa nu de speriat. O bratara Tarhuna costa in jur de 180 lei, iar un inel 140 lei, cerceii pretiosi ai Gherghinei Costea 200 lei, iar creatiile Nadei au preturi intre 100 lei (bratara si cercei) si 120 lei un colier.

Si dupa aceasta scurta pauza de frivolitati necesare, cateva tablouri mici si dragute vor completa lista de cadouri de Craciun. Cele cu motive traditionale, pe lemn, costa in jur de 120 de lei, oglinzile cu rama pictata 200 lei, iar multe altele mai moderne intre 200-500 lei.

Si pentru ca la inceput am adus vorba de ceramica, sfatul meu daca vrei un bol haios, un suport de lumanare sau un platouas mai special este sa faci o vizita galeriei, pentu ca la preturi cuprinse intre 100-200 de lei gasesti aici aceste accesorii care nu o sa ti se mai para banale.

Intr-o vizita la Gold Art poti rezolva problema unor cadouri si accesorii mai altfel, dar si o scurta initiere in ce se mai creeaza contemporan pe la noi.

Galeria este deschisa luni intre 13.00-20.00, marti-sambata 10.00-22.00, iar duminica intre 11.00-14.00.
Gold Art Gallery se afla in incinta Hotelului Athenee Palace Hilton, de pe Calea Victoriei.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera