Magazinul saptamanii: Diades

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cum am primit cateva plangeri in mod repetat cum ca nu avem si magazine pentru partea masculina a speciei, desi abia ce am vorbit depsre biciclete, de data aceasta am zis ca gasim ceva si pentru ei. Bine, nu adresat in mod specific lor, dar care sa le fie de mare ajutor atunci cand vine vremea sa faca un cadou. Stim poate prea bine, cat de priceputi sunt barbatii la ales cadouri, asa ca am zis ca poate asa le facem viata mai usoara si sa prezentam magazinul Diades.

Un loc tare cald (nu are legatura cu temperatura caniculara de afara) si primitor de unde poti face rost fara prea multa bataie de cap de un cadou unic si diferit pentru prietena, prietenul, prietenii, mamele, unchii, nepotii, angajatii si inclusiv verisorii de gradul 3 pe care nu i-ai mai vazut de cand aveai 13 ani. Si acest lucru este posibil pentru ca la Diades vei primi mai mult decat ceea ce este expus pe rafturi, vei primi sfaturi si servicii de brokeraj de cadouri (probabil ca asa s-ar numi aceasta ocupatie).

Atunci cand nu ai timpul necesar, sau iti lipseste inspiratia poti apela la Ileana Partenie, proprietara magazinului care te va ajuta fie sa alegi un cadou, fie sa faci rost de unul, si nu neaparat din magazin. Deci, pentru toti cei interesati exista o persoana dispusa sa va ajute in gasirea unui cadou, la care voi participati doar cu cateva sfaturi pretioase (gen cui vrei sa ii oferiti cadoul, varsta si cateva detalii privind preferintele acesteia) si desigur cu fondurile financiare de rigoare. Totusi este un serviciu care nu trebuie abuzat, si daca stiti ca vreti sa cumparati x parfum, sau y telefon, atunci la magazin vei gasi un amabalaj dragut.

Dar, totusi ar fi bine sa treceti pe la magazin si sa vedeti daca nu gasiti si singuri ceva care sa va placa. Aici veti gasi obiecte de ceramica, lemn pictat, bijuterii de autor din alama, onix, argint si sticla, suveniruri, obiecte decorative si sticla. Dupa cum spuneam, magazinul este unul foarte primitor, aranjat mai mult ca o camera personala, plina cu obiecte pretioase si amintiri, toate alese cu bun gust.

Aproape toate obiectele expuse in magazin sunt lucrate manual, de catre artisti plastici romani, fiecare cu propria lui metoda de lucru. Unele vase sunt arse pe foc, si poarta urme cenusii, altele au insertii cu flori uscate prinse in ceara. Nici un obiect nu se repeta, fiecare este unic in felul lui. Si am spus aproape deoarece in magazin se mai gasesc si harti ale Cetrului Vechi :)

Daca sunteti fanii ai miniaturilor atunci la Diades veti gasi cateva piese care sa va completeze colectia, simple sau pictate. Iar pereti veti gasi gravuri si picturi cu imagini ale Bucurestiului vechi.

Atunci cand sunteti in pana de idei apelati la Diades pentru un cadou mai special, facut cu grija si prezentat frumos, ca doar nu ne apucam sa dam cadouri doar din obligatie sau politete exagerata, mai vrem sa punem si suflet.

Preturile nu sunt foarte mari, vasele ceramice incep de pe la 40 de lei, si ajung pana la 450 de lei, piesele mai mari sau mai complicate, obiectele de hartie sunt intre 5 si 15 lei, bijuteriile incep de la 40 de lei, iar decoratiunile din lemn sunt in jur de 150 de lei.

2 comentarii

Magazinul saptamanii: Diades
Dan
#1 -

frumos

UN magazin cu bun simnt, nici incarcat inutil nici prea minimalist. :)

Magazinul saptamanii: Diades
v.b.
#2 -

magazinul de cadouri

am vazut magazinul la tvr 2 dar nu scrie nicaieri unde este, ce adresa are

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera