Magazinul saptamanii: Casa de ceai

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa ce am adoptat intregul ritual al ceaiurilor si acum in loc sa mergem la o bere sau un cocktail rezervam mese si pernute in ceainarii, vrem sa putem sa desfasuram si acasa talentele de preperator extraordinar de ceai.

Pentru ca tea party-ul cu roibos sa iasa ca la carte trebuie sa avem grija la detalii si sa facem rost de cateva accesorii de efect. Desi sunt cateva locuri unde mai gasesti o cescuta, un pachet de ceai marocan sau o strecuratoare, tot trebuie sa mergem de colo-colo pentru a le strage pe toate sau pentru a gasi ceva pe gustul nostru.

Noroc ca exista Casa de ceai, pe Smardan nr 28, in centrul vechi. Locul de unde ne putem aproviziona cu toate cele necesare, si cel mai important cu lucruri menite sa ne incante si privirile. In fata rafturilor cu ceai ar fi bine sa ne motivam sa gandim la rece, altfel avand in vedere diversitatea si aromele disponibile nu ne vom mai hotari in veci. Pachetele ambalate frumos asteapta cumintele pe raft, cu etichetele la vedere (un fel de daca nu m-ai sorbit inca, iata cartea mea de vizita).

Daca trecem de aceasta prima proba de foc, urmeaza sa gasim si setul de cani, cesti si ceainice care sa ne ajute la savurarea licorii. Mai mici, mai mari, mai indesate sau mai lungi, colorate si minimaliste, amuzante sau cu zicale moralizatoare, la Casa de ceai vom gasi orice fel de portelan dorim sa avem la noi pe masa.

Amatorii sau cei cu ani de experienta vor gasi extrem de interesante seturile cu ceasca si ceainic sau/ si cu vas pentru lapte, sau canile cu strecuratoare. Sunt extrem de folositoare, plus ca ne mai ajuta si cu economisirea spatiului.

Daca vrem sa ne ocupam si de accesorii, atunci nu trebuie decat sa ne reorientam catre raftul cu cutii pentru pastrarea ceaiului, zaharului, mici recipiente pentru lapte sau ceai si seturi de servetele textile si obiecte de decor.

Nici strecuratoarele cu forme ciudate nu trebuie trecute cu vederea.

Pentru ca este un loc cu dichis la Casa de ceai veti mai gasi  un colt dedicat muzicii, care sa completeze intregul ritual pe care il pregatiti si unul dedicat cartii, pentru acele clipe libere de relaxare la care visam indelung.

Preturile pentru cesti si cani difera, incep de pe la 30 de lei si ajung pana la 70 cele pentru ocazii speciale care au inscriptionate diferite mesaje, ceainicele sunt in jur de 60-80 de lei, ia ceaiurile sunt in jur de 30 de lei.10 comentarii

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
Tom
#1 -

Comentariu nou

cam scumpeanu...

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
leyla
#2 -

Comentariu nou

mi se pare mie sau e un fel de carturesti? si acolo se vand ceaiuri tot de la firma "casa de ceai", carti si muzica. sau e aceeasi marie cu alta palarie?

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
Gina
#3 -

:)

sunt inrudite, doar ca una se ocupa mai mult de carti, cealalta de ceaiuri

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
eu
#4 -

ce fraieri sunteti

habar n-aveti ca este un magazin al carturestilor si nu invers...proportia intre ceai si carte este alta...
iar la preturi au gresit cei de la metropotam...sunt mult mai ieftine (6.70- 9.90 punguta de ceai, 12-30lei cana)

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
elfa64
#5 -

merita vizitat

O "filiala" au si in Brasov si, probabil datorita locatiei, arata mai fain(insa spatiul e mai ingust). Preturile sunt foarte mari, dar produsele sunt pur si simplu fermecatoare. Ceaiurile ca atare sunt deosebite, dar nu asta m-a impresionat,ci multitudinea de cani si ceainice care, si ele, au preturi variabile, de la mari, la foarte mari!!!Comparatia cu produsele din Carturesti e inutila, acolo gama este mai putin variata, dar produsele, provenind de la aceeasi importatori, sunt la fel.
Merita vazut, intr-o zi cand va nemeriti cu bani. Insa atentie, Smardanul e in lucru si e mare lucru daca patrunzi in magazin fara sa iti rupi gatul:(((

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
miha
#6 -

de cand pana cand?

care este programul la casa de ceai?

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
gina
#7 -

program

de luni pana vineri de la 11.00 la 20.00, sambata de la 11.00 pana la 16.00

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
boddhisattva
#8 -

ceaiuri

in comparatie cu casa de ciaiuri din khatmandu sau paris unde am fost de atatea ori ...preturile sunt cam piparate ce-i drept ..dar unele ceaiuri merita efortul de a fi cumparate ...insa... majoritatea clientilor daca s-ar solidariza prin atitudinea de a propune preturi mai accesinbbile fara a achizitiuona insa nimic ...va face cu siguranta ca preturile sa se micsoreze ... adaosul omoara orice produs de pe piata ...daca am fost prea dur si direct scuze...asa sunt eu ...transant! numai de bine !

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
nobody
#9 -

Divin!

Sarmanu' neiluminatu' de mai sus e pe dinafara complet... daca ar fi fost de atatea ori in casele de ceai pariziene (sau chiar provinciale franceze), sau chiar berlienze, ar sti ca preturile de la noi sunt foarte, foarte convenabile in raport cu acestea. Nu gasesti la Paris ceaiuri seletctate si selecte la 2 euro 50g / 4 euro 100g, asa cum sunt la casa de ceai. Asa ca acest apel la solidarizare este pe langa subiect, dur si direct...
Casa de ceai este un loc in care amatorii ar putea petrece linistiti o ora fara sa stie cand a trecut timpul. Norma mea este de 3-4 pungute pe luna, si de fiecare data am l'embarras du choix...

Magazinul saptamanii: Casa de ceai
alexiasnd
#10 -

schimbare locatie

Magazinul nu mai este pe Smardan nr. 28. Stie cineva unde s-a mutat?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera