Magazinul saptamanii: Casa Retro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Casa Retro este un loc usor atipic destinat atat copiilor, cat si celor pasionati de manufactura, care vor sa isi faca propriile decoratiuni si sa isi personalizeze o parte din obiectele detinute. De cum  treci pragul  te simti ca un copil pierdut in  paradisul jucariilor si al micilor obiecte care faceau deliciul orelor de lucru manual. Ochii iti fug de la un raft la altul si desi iti planuiesti primele ore libere in compania lipiciului si a colilor colorate.

Nu exista un loc mai frumos, colorat si copilaros in oras. Un loc unde, de indata ce treci pragul, te simti ca un copil cu maini dibace. In magazin se gasesc mai de toate, seturi de bricolaj, materiale auxiliare, ustensile de taiat, pictat si decorat. Sectiunea cu jucarii pentru copii este una dominata complet de jocuri intuitive, puzzleurile si figurine, jocuri de logica si creative. Majoritatea sunt facute din lemn si pot fi considerate retro in ideea ca acum toate produsele destinate copiilor sunt din plastic.

Partea de crafting este una pe placul oricarei persoane careia ii place sa faca lucruri "cu manutele astea doua". Modelaj, origami, pictura, decoratiuni si multe, multe idei se desprind de printre rafturi. Vase de lut sau mici obiecte de lemn ce abia asteapta intalnirea cu vopseaua acrilica, seturi de modelaj pentru construit  girafe, oi, flori sau puisori stau cuminti la raft.

Preturile difera de complexitatea jocului si de producator, cele mai mult fiind importate. Jocurile cu piese de lemn miscatoare, gen puzzle sunt intre 4 si 20 de lei, iar puzzle-urile metalice sunt intre 6 si 15 lei. Iar jocurile de logica au preturi care incep de la cateva zeci de lei, cum este Hide&Seek care costa 55 de lei, si pot ajunge si la 150 de lei, sau mai mult.

casa retro
puzzle din bucati de lemn

casa retro

casa retro
jocuri de logica

casa retro
instrumente muzicale

casa retro

Daca nu ai idei, in timp ce te plimbi printre rafturile cu micile decoratiuni, buburuze, carlige, ochi miscatori, frunzulite si tot ce iti mai trece prin minte, sigur o sa vina inspiratia. Si daca nu vine, atunci puteti apela oricand la cartile pline cu idei nastrusnice. Daca ai deja idei, atunci cu siguranta ca aici vei gasi materialele de care ai nevoie.
casa retro

casa retro
coli de hartie si de carton

casa retro

casa retro
decoratiuni

Preturile sunt mici, pentru orice buzunar indemanatic:

- mini decoratiunile incep de la 1 leu
- setul pentru origami este 3 lei
- setul de ate colorate, 3 lei
- scotch cu model 1 leu
- perforatoarele cu model incep de la 6 lei
- culorile acrilice sunt intre 5,5 si 8,5 lei tubul
- setul de patru vase de lut mici este 8 lei
- figurinele din lemn stantat sunt intre 3,5 si 5 lei
- colile de hartie sunt 1,5 lei si cele de carton sunt 3,5
- pasta modelatoare este in jur de 10 lei
- set carioci simple la 5 lei, set carioci stampile, 8 lei

Mai multe informatii direct la magazin, pe site sau pe site-ul de cumparaturi online. Tot cei de la Casa Retro spijina si publicatia Joaca-te inteligent, dedicata copiilor si parintilor, prin care sprijina programe educationale alternative.

Casa Retro
Intrarea Geneva nr. 8
Program: marti, miercuri si vineri de la 17.00 la 20.00

3 comentarii

Magazinul saptamanii: Casa Retro
zondron
#1 -

*

mi-am cumparat mai multe puzzleuri de la casa retro, sunt foarte placute, ar fi bine daca ar exista si alte magazine de acest gen in bucuresti

Magazinul saptamanii: Casa Retro
Cristina
#2 -

Cu erspective...

Genul acesta de magazin are viitor, am vazut ca mai sunt cateva si pe internet si ador ca, in sfarsit, in Romania am inceput sa ne aplecam catre lucrul manual. Imi amintesc cu nostalgie de cercurile de la Casa Pionierilor, unde invatam de toate, mesteream...au trecut prea multi ani de cand nu ne-am mai invatat copiii ca pot face ceva cu manutele lor, de cand am uitat sa ne jucam cu ei constructiv, am preferat sa il lasam in fata televizorului.

Magazinul saptamanii: Casa Retro
Ramona
#3 -

Jucariile educative

Din fericire, au aparut multe magazine on-line si nu numai care comercializeaza astfel de jucarii. Din pacate, pretul jucariilor din lemn este inca foarte mare pentru Romania.
Iarasi, din fericire, mai exista si "locuri" de unde poti cumpara la preturi foarte bune.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera