Magazinul saptamanii: British Gallery

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Luxul (daca in designul interior de pe meleagurile noastre a existat vreodata) este un bun pierdut in favoarea practicului si confortului, iar luxul victorian este cu atat mai strain Romaniei ciobanesti pitoresti, desi ne-am inrudit pe departe cu Victoria prin Regina Maria, nepoata ei.

Daca te-ai hotarat sa redecorezi conacul mostenit de la bunica intr-un stil original, retro si englezesc, o varianta la Ikea (sic!) este un decor rupt din Forsyte Saga. Nu e nevoie sa faci o vizita in insulele flegmatice, ci trebuie doar sa mergi in Paris. Strada Paris, nr. 14 A, in spatele Palatului (iarasi sic) Victoria, la British Gallery.

Biblioteca si biroul

John: Sir, avem un hot in biblioteca...
Sir: Si ce citeste, John?

Pentru ca hotul sa nu mai vrea sa plece din biblioteca, recomandam un set de fotolii sau de scaune, asortate cu biroul. Accesoriile asigura si ele autenticitatea decorului: globuri pamantesti, eventual o busola si un sextant, daca visati la calatoriile lui Swift, iar daca vreti sa il repovestiti pe Gulliver, exista seturi foarte sic de birou cu calimara si penite.

Livingroom

Camera de zi trebuie sa indemne la conversatie, la socializare, de aceea trebuie sa aiba ferestre mari drapate elegant si o canapea somptuoasa de piele, alaturi de care masuta asteapta sa se faca ora 5 ca sa se umple de ceai, paine cu unt si alte bunatati. Aici sta lordul cu picioarele infasurate intr-o patura pufoasa de lana (273 lei), pentru ca, asa cum stim, in Anglia e frig.

Sufrageria

Pe un mobilier la fel de elegant precum bastonul unui lord englez nu poti pune decat portelanuri, sub care se unduieste rigid o fata de masa alba ca laptele vacilor British White, brodata de mana (fata de masa, nu vaca...)

Ursuleti de incalzit la microunde (in Anglia e nevoie sa ai ceva cald langa tine cand dormi... si chiar si cand esti treaz)
- exista si in varianta papuci de microunde, 62 lei

Dormitorul

Sir se intoarce acasa:
- John, doamna este singura ?
- Nu, Sir, este sus cu un domn.
- John, adu sabia.
- Yes, Sir.
Sir se duce in dormitor, unde era doamna, si de unde se aude imediat un urlet. Sir se intoarce:
- John, un doctor pentru domnul si un tirbuson pentru doamna.

Moravurile victoriene sunt rigide doar in societate. In intimitate, englezul poate fi la fel de calin ca un francez indopat cu croissant au chocolat. Pentru asemenea momente  recomandam lampi cu abat-jour, baldachin de pe care sa curga o draperie delicata contra ochilor iscoditori ai fetei in casa si eventual o camasa de noapte alba, lunga pana in pamant, care va zbura de pe Lady precum fantomele din Casa Usher.

Gradina

- John, nu s-a intors inca sotia mea de la partida de calarit ?
- Inca nu, Sir, dar cred ca trebuie sa vina. Calul s-a intors de o jumatate de ora...

Nu se poate sa iti decorezi casa stil englezesc si sa stai la bloc. Adica se poate, dar e de prost gust. iti trebuie neaparat gradina. Mobilier gasesti tot la British Gallery si chiar si accesorii pentru picnic. Ploaia nu e garantata, de asemenea nici iarba verde ca in romanele lui Jane Austen.

Cam tot ce am vazut noi in magazinul galerie, in care e placut sa mergi si sa iti clatesti ochii intr-o dupa-amiaza calda de vara, se gaseste si pe site-ul lor si va putei inspira si de acolo, in detaliu.

Asa cum va spuneam dupa lansare, pe langa mobilierul si accesoriile interioare, acolo il veti putea gasi pe Eugen Ciocan si fotografiile sale de epoca si poate cand se vor finisa biblioteca si gradina de vara (cam intr-o luna), va cobori si domnul Plesu sa stea dupa-amiaza la o lectura in British Gallery, strada Paris nr. 14, deschis de la ora 13 la 20. Si tot atunci aici se vor lansa carti si se vor servi ceaiuri calde si literare.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera