Magazinul de jucarii urbane Hedwig se lanseaza in GradinAcuarela (P)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+Pe 5 septembrie, ora 19:00, Acuarela te invita sa explorezi lumea jucariilor urbane la evenimentul de deschidere al magazinului HEDWIG.

Aici vei cunoaste trei artisti din avangarda acestei forme de arta, care vor crea live obiecte unicat. KITRĂ, PISICA PĂTRATĂ si BUZU vor personaliza jucarii prin desen, acestea fiind oferite ulterior, prin tombola, participantilor.

In paralel vei vedea jucarii prezentate prin proiectie, dar si expuse fizic. Joaca-te cu ele! Daca iti starnesc curiozitatea, te asteptam pe Brezoianu nr. 12 pentru a vedea colectii, personaje din benzi desenate dar si lucrari unicat.

HEDWIG urmareste prin aparitia sa sa devina centrul de interes al unei comunitati de creatori de jucarii, ajutandu-i sa produca sau sa-si expuna creatia.

Stiai ca?

Totul a inceput in Hong Kong cu Michael Lau. Era finalul anilor ’90 si Lau picta si lucra in publicitate. El a fost angajat de un grup musical nimit Anidoze sa creeze coperta pentru un viitor album. In loc sa creeze un design 2D el a imaginat o figurina si a fotografiat-o. Facea de multa vreme figurine pentru prieteni si familie si s a decis sa faca una si pentru aceasta coperta, aratand unei audiente mai largi stilul sau.

Figurina a primit un raspuns foarte cald si a dus la aparitia primei linii de vinil urban, The Gardeners. Acestea erau figurine de 12", de vinil, care prezentau un life style modern si pozitiv.

Fara violenta si droguri dar cu tatuaje, pircinguri si purtand haine pe care hipsterii le purtau in acele vremuri.

Mariajul dintre jucarie si arta era frumos in multe feluri, colectionarul de jucarii le putea aprecia pentru ca pasiunea lor fusese ridicata la un nou nivel, castigand astfel mai mult respect in timp ce iubitorii de arta puteau aprecia acest nou mediu pe mai multe nivele (reprezentari ale societatii risipitoare de material reciclabil, goliciunea umana sau intruparea scenelor din grafity.

Lau a creat si figurine de 6" care au fost vandute proprietarilor de galerii, aceste figurine au fost facute in numar limitat si au atins pretul in mii de dolari in licitatii ulterioare.
De atunci el a creat numeroase jucarii si inca este privit drept un erou al miscarii. Publicul si-a dorit mai mult decat putea crea doar un singur om, asadar miscarea a fost extinsa in numeroase directii.

Ce s-a intamplat, este ca o noua panza a fost data artistilor.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera