Magazin online: Tandy Leather Factory (marochinarie si prelucrarea pielii)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Magazinul pe care vi-l recomandam azi este pentru cei cu inclinatii artizanale. La Tandy Leather Factory gasesti tot -absolut tot- ce iti trebuie ca sa iti faci o cariera in marochinarie sau pur si simplu sa iti faci un hobby din lucratul pielii.

Un hobby cam costisitor, e adevarat. Pielea costa foarte mult, la fel si instrumentele pentru lucratul ei artistic, dar la noi nici macar nu se gasesc aceste lucruri. Asa ca solutia ramane comanda online, si poate o sa vedem incet-incet o revitalizare a industriei artizanatului (aka curentul hand made).

Ceea ce ne-a placut la Tandy Leather Factory a fost faptul ca gasesti la ei tot felul de maruntisuri care te invata sa lucrezi cu pielea. Ca orice mestesug, trebuie luat de jos. Si cu cateva zeci de lire sterline iti poti face pentru inceput un stoc de materiale care sa iti ocupe constructiv timpul liber, daca te amuza lucrul manual.

Cel mai important lucru este insa pielea. Gasesti acolo suficient material cat sa-ti faci si canapea, acasa, daca vrei, dar trebuie sa fii pregatit pentru preturi mari. Cateva exemple:
- Piele de caprioara - costa 5,39 £ / ft (picior patrat ~1 metru patrat) si comanda minima este de 10 picioare.
- Piele de zebra - 10,79 £ / ft2, comanda minima 1 ft2.
- Piele de sarpe cu clopotei - 64,79 £ / ft2, comanda minima 1 ft2.
- Imitatie de piele de crocodil - 7,19 £ / ft2, comanda minima 22 ft2.
- Mai gasesti piele de iepure, cu tot cu blanita, piele "intoarsa" de porc, 1,70 £ / ft2, minim 13 ft2 sau chiar o vaca intreaga, 144 £.

Acum, ca am stabilit ca poti cumpara materialul brut, Tandy Leather Factory iti explica si ce sa faci cu el.Pe langa video-uri didactice, gasesti si o serie de carti care te invata ce instrumente iti trebuie pentru anumite tipuri de piele, pentru anumite modele, si asa mai departe - in format electronic sau pe hartie.

Instrumentele le gasesti aici: ace, sule, cutite, daltite, stante, preducele... si multe altele pe care nici nu stim sa le numim. Daca nu stii cu ce sa incepi, dar esti dispus sa investesti, exista pachete cu toate cele necesare:

f  f
1- Kit pentru incepatori. Contine: 6 sticlute de vopsea de piele Eco-Flo, pensule, bureti, stante si stampile, ciocane de lemn si bucatele de piele pre-taiate. Pret: 166£
2 - Kit Pro, cu instrumente. Pret: 252 £

Pentru incepatori exista insa si ceva mult mai distractiv: kiturile cu bucatele de piele pre-taiate pe care le asamblezi si le colorezi sau decorezi singur, acasa. Cateva exemple (le gasesti aici pe toate):

fffff

gentuta (18 £), curea (5 £), portofel (11 £), alta geanta (29 £), teaca (6 £)

Noi am incercat un kit de mocasini si ne-am distrat foarte tare transformand o gramada de sireturi si gauri in papucei de piele. Inutilizabili pe strada, pentru ca sunt model cu talpa moale... adica fara talpa aplicata. Ii pastram insa pentru o iesire discreta la padure, ca sa nu lasam urme pe iarba si sa nu ne gaseasca indienii.

f f

Nota: Plata comenzilor se face prin card, taxa de transport este minimum 10 £ si pachetul ajunge din Marea Britanie in Romania in mai putin de o saptamana.

Tandy Leather Factory: http://www.tandyleatherfactory.com/
2 comentarii

Magazin online: Tandy Leather Factory (marochinarie si prelucrarea pielii)
robi
#1 -

greseala

1 ft2 = 144 in2 = 0.0929 m2, cam departe de 1 metru patrat, cum ati scris dvs in articol.

Magazin online: Tandy Leather Factory (marochinarie si prelucrarea pielii)
pop
#2 -

Eroare intentionata?

Tipule, esti total in eroare. Ma gandesc ca daca vrei sa vinzi, inseamna ca vrei sa inseli. CUM SA FIE EGAL METRUL PATRAT CU PICIORUL PATRAT? NU TI-E RUSINE??? Ne crezi pe toti prosti? habarnistule!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera