Magazin: Delicatese Florescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu poti sa mergi la Delicatese Florescu si doar sa cumperi cafea. Vei fi servit cu povesti despre cafea arabica si robusta, vei afla ce spunea Napoleon despre licoarea magica si vei fi coplesit cu atatea povesti si povete, cate boabe de cafea gasesti in magazin. Domnului Gheorghe Florescu ii place sa vorbeasca si sa povesteasca, dar si mai mult ii place cafeaua, de aceea a si scris romanul Confesiunile unui cafegiu.
 

Nu va asteptati la un magazin mare, cu magazie, cu masute la care sa poti savura o cafea etc. Magazinul domnului Florescu, deschis in iulie 2010, are marimea unui butic. Dar, asa cum stim deja, esentele tari stau in recipiente mici. La fel si diversele sortimente de cafea premium, dulciuri sau coniac armenesc Ararat stau inghesuite in micul magazin de pe Radu Cristian nr.6, la o aruncatura de bat de Piata Rosetti.

Delicatese Florescu Delicatese Florescu Delicatese Florescu Delicatese Florescu

Despre cafea domnul Florescu are sa va spuna o gramada de maxime: "cafeaua este esenta inteligentei" sau "cafeaua este neagra ca dracul, amara ca pacatul, dulce ca dragostea, fiebinte ca iadul". Si astea sunt doar doua dintre ele.

Aici veti gasi unele dintre cele mai rare sortimente de cafea Jamaica Blue Mountain si Hawaii Kona Extra Fancy, cu preturi pe masura: 650 lei/kg si 350 lei/kg. Nu e de mirare ca de la magazinasul domnului Florescu isi fac aprovizionarea nume ca: Udrea sau Boc.

Cafeaua preferata a domnului Florescu este Avedis Carabelaian, nume pe care l-a dat celui mai important brand de cafea in semn de omagiu pentru maestrul sau "cel mai iubit si respectat cafegiu armean al Bucurestiului de altadata". 

Un alt lucru important este ca produsele din acest magazin nu contin esente chimice sau alte chimicale, totul este natural si preparat dupa o reteta din 1950, cafeaua este prajita chiar in magazin, iar pentru racirea acesteia nu se foloseste apa, ci aer.

Delicatese Florescu Delicatese Florescu

Ca tot mentionam mai sus cateva preturi, veti gasi aici unele dintre cele mai scumpe cafele, dar si unele foarte bune si destul de accesibile ca pret. V-am spus deja preturile la cafeaua exotica. Cea premium se imparte in Avedis Carabelian si Roxelana. Avedis este de cinci feluri: Sublim 250 lei/kg, Magnific 230 lei/kg, Forte 100 lei/kg, Decaf 100 lei/kg, Matinal 70 lei lei/kg. Roxelana este doar de doua feluri: Forte 200 lei/kg si Matinal 150 lei/kg.

Cafeaua organica intitulata Irma Torres are preturi de 159 lei/kg cea Forte si 100 lei/kg cea Matinal. Pentru cei care consuma zilnic multa cafea, dar totusi doresc ca fiecare ceasca sa fie deosebita exista sortimentele Allez-Y!: Forte si Matinal 65 lei/kg si Aramix: Forte 55 lei/kg si Matinal 40 lei/kg.

Daca clientala domnului Florescu are de multe ori dileme intre ce sortimente sa aleaga, si domnul Florescu spune ca marea lui dilema este sa "aleaga intre cafeaua buna si cafeaua sublima". Tot dumnealui spune ca daca cuiva nu-i place cafeaua pe care o vinde sa vina sa-i spuna. Dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata si nici nu credem ca se va intampla.

Cafeaua pe care o veti gasi aici este adusa din lumea-ntreaga: Columbia, Brazilia, Costa Rica, Guatemala, Mexic, Hawaii, Etiopia, Yemen, Ecuador etc. Am cumparat si noi cateva pachetele din sortimentele mai ieftine, pentru a vedea diferenta dintre o cafea de aici si una normala de la magazinul de la colt. In primul rand, mirosul nu se compara. Doar el singur e in stare sa te trezeasca, plus ca poate fi folosita si pe post de odorizant, pentru ca umple fara nicio problema o camera intreaga cu un miros placut de cafea proaspat macinata.

In al doilea rand, o ceasca din sortimentul Aramix ne-a trezit instant si ne-a dat mai multa energie ca un RedBull.

Delicatese Florescu Delicatese Florescu

Pentru cea mai buna cafea din oras, dar si pentru a cunoaste un personaj inedit si foarte interesant, treceti pe la Delicatese Florescu. N-o sa regretati, va veti intoarce acasa cu cafea excelenta si cu povesti savuroase.

7 comentarii

Magazin: Delicatese Florescu
diana
#1 -

Comentariu nou

Un om cum nu mai sant multi ,o cafea cum era in tineretea mea.Multumesc,domnule Florescu si la buna vedere.

Magazin: Delicatese Florescu
Alina Ilioi
#2 -

Cafea

Mi-e poftă de cafea. Din păcate zilele acestea am suferit o cădere de calciu, prin urmare, nu ştiu cât este de indicat ca să beau:(

Magazin: Delicatese Florescu
gusteau
#3 -

Scump rau!

650 RON un Kg de cafea??? mai mare ca salariul mediu pe economie. Cat de buna ar fi totusi e prea scumpa pentru Romania!

Magazin: Delicatese Florescu
Manu_C
#4 -

Comentariu nou

Wohooo, in sfarsit aflu si eu ca domnul Florescu a deschis si butic de cafea. Musai sa-i fac o vizita si sa ma aprovizionez, atat cu cafea, cat si cu vorbe de duh :)

Magazin: Delicatese Florescu
radu
#5 -

sal

maestrul? care fura branduri gen avedis... nu merita. un cafegiu adevarat este cel ce face de o viata asta si ma refer nu numai la prajitul de cafea sau la comertul pe care il face dansul cu cafea de la jidani.....imi pare rau cred a se foloseste de reusita domnului mihai florescu

Magazin: Delicatese Florescu
Soren
#6 -

Comentariu nou

V-am citit cartea.Impresionanta.
Ador si eu cafeaua si imi place pasiunea cu care vorbiti despre arta cafelei.
Imi place si magazinul dvs. cochet, plin ochi de finetzuri.
Un adevarat paradis pt. gourmets.
Multa sanatate,domnule Florescu

Magazin: Delicatese Florescu
Adin
#7 -

Cafea ANYA S

Am cumparat cafea boabe de la magazinul ANYA S din Craiova care vinde produse Florescu. Concluzia, o bataie de joc romaneasca.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera