Magazin: Lomography.ro - fotografia pe film inca e cool!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pozele artistice experimentale poarta un nume iar acela este Lomography! Prietenoase, aventuriere si cuceritoare de lumi, micutele aparate Lomo sunt pe atat de interesante in realizarea fotografiilor, pe cat sunt de simpatice. Aproape ca le-ai gandi ca produse destinate exclusiv femeilor. Sunt usoare, colorate, ieftine si, pe langa toate acestea, sunt analoage. Adica functioneaza cu film.

Sa mai spun ca devii dependent de ele? De cand am intrat in contact cu aparatele Lomo, nu ma mai pot opri din a cauta acel model care sa imi placa cel mai mult, si asta pentru ca e greu sa te decizi asupra unuia singur. Fie ca vorbim de design sau de optiunile tehnice pe care le detine, un Lomo este ca o bijuterie utila must have. Nu ati fi crezut niciodata ca pot fi folositi acesti termeni impreuna, nu?

6 11 9

De multa vreme pandeam piata aparatelor foto din Romania pentru ca ma incerca nevoia de a ma intoarce in trecut, la acele fotografii pe care le faceau bunicii cu film alb-negru, care erau developate pe o hartie groasa, zimtata pe margini. Aveam in sange curiozitatea de a descoperi acel aparat care sa poata capta imaginile din prezent, dar sa creeze senzatia ca au fost facute in urma cu 50 de ani. Umblam deja prin targurile de vechituri pentru a gasi un aparat sovietic vechi, cu instructiuni scrise in alfabet chirilic, din care nu as fi inteles mare lucru, dar care sa imi fi satisfacut moftul de a fi retro. Toate, insa, pana intr-o zi, cand am descoperit Lomo-urile.

Nefiind departe de originile rusesti pe care le cautam din talcioc in talcioc, marca a luat nastere in urma cu 30 de ani. Rusia era inca URSS, domnul director era inca tovarasul director, deci nu imi este prea mare mirarea ca nu s-a bucurat de o promovare masiva, capitalista si care sa ii favorizeze intrarea pe piata internationala. Insa la inceputul anilor '90, doi tineri austrieci l-au descoperit, i-au cumparat drepturile de distributie si de atunci, lucrurile s-au schimbat pentru micile Lomo.

Site-ul oficial al firmei este lomo.com, dar in Romania puteti sa cautati mai multe detalii, dar si produse, pe lomography.ro. Dupa cum spuneam si la inceput, sunt atat de dragute, pe cat sunt de ieftine, preturile variind de la 126 lei cel mai ieftin (Action Sampler Clear) pana la 1.935 lei (Horizon Perfekt).

1 2

De altfel cele mai dragute par a fi si cele mai ieftine. Pentru cei care doresc sa isi satisfaca doar un moft artistic, dar nu cunosc prea multe detalii tehnice, insa au incredere in renumele unui brand rusesc, care vor sa fie cool si sa poarte o bjiuterie utila dupa ei, trebuie sa va spun ca aceasta placere vinovata nu este chiar atat de vinovata. Aparatele din imaginile de mai jos nu depasesc 550 de lei.

3 12 7
4 8 10

In cazul in care doriti sa stiti si mai multe decat ce se vede si in imagini, tot de pe site aflati si cu ce fel de filme sunt compatibile, ce fel de accesorii se potrivesc, dar si ce huse. Pe noi ne-a contaminat (deja ne tatonam pe facebook aici si aici) si am inceput sa cautam modele in afara celor pe care le-am vazut in Romania.Voua ce Lomo vi se potriveste?

sursa foto1 comentariu

Magazin: Lomography.ro - fotografia pe film inca e cool!
Amaranta
#1 -

:D

Cel de aici : http://www.lomography.ro/fisheye-one/fisheye-one-white , si poate am noroc si-l castig ca 'desert' dupa Rata pe varza !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera