Home & Deco: veioze

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cel mai simplu mod de a lumina un colt intunecat dintr-o incapere sau de a crea o atmosfera intima in orice camera este cu ajutorul unei veioze dragute, care sa se potriveasca in context.  

Veiozele vin in diferite forme, culori, modele, sau dimensiuni, avand diverse moduri de iluminare - mai puternica sau mai timida, oricum reusesc sa modifice atmosfera unei camerei. Ba chiar mai mult, o veioza inteligent aleasa, poate produce exact decorul pe care-l cautai.


veioze veioze veioze
sursa    
veioze
sursa

De la modele simple, clasice, pana la cele mai ciudate veioze, astazi, astfel de corpuri de iluminat sunt musai sa-si gaseasca un loc in orice casa. Creative, artistice, inedite, iata cateva modele care au facut inconjurul lumii.

veioze veioze veioze veioze
sursa

Pentru a eonomisi bani, va puteti comanda modelul de veioza "Coin Lamp" care nu se aprinde decat dupa ce ati introdus o moneda in ea. Foarte simpatice sunt veiozele ciupercute care amintesc de jocul Mario - nebunia noastra din copilarie. Costa 12 dolari o ciupercuta.

veioze veioze veioze
sursa                                                                                 Mr. P (aka: the One Man Shy Lamp)

Nici veioza Titanic nu e de lepadat mai ales pentru fanii filmului, in timp ce fanii Star Trek ar putea alege veioza ascunsa in pereti care pare sa creeze gauri mici ca cele din spatiu fix in camera ta. Lasse Klein  a creat o veioza extraterestra, dar nu a fost inca scoasa pe piata, fiind in stadiul de concept. Umor negru, dar luminos cu lampa morbida "The Colgao" (spanzuratoare) facuta de spanioli.

veioze veioze
sursa

Desi pare mai mult o lampa, decat o veioza nu putem sa nu va facem cunostinta cu minunatia Ociu Light de la Zava, cea cu un diametru de 185cm. O alta veioza foarte cool este FlapFlap din Germania, care a fost scoasa in editie limitata in 2001.

veioze veioze veioze veioze
sursa

Am gasit cateva veioze-suporturi de carti, veioze-lanterna, cabluri urbane pe care stau pasarile, veioza in veioza sau veioza rata. Singur, astfel de modele vor atrage atentia instant asupra lor, asa ca trebuie sa le alegi corect in functie de personalitatea camerei care o va gazdui. Chiar si ascunse in colturi intunecate, veiozele nu mai sunt doar decorative, ci au ajuns la nivelul de arta.

veioze
sursa


Iata aici veioze mai neobisnuite...o veioza prinsa pe o tabla care se aprinde numai dupa ce ai rezolvat problema de matematica si veioza de apa. Fascinante si jucause in acelasi timp, nu cred ca mai conteaza ce mobilier ai in camera, fiindca totul ar gravita in jurul unor astfel de veioze:) 

lamp wet lamp
sursaPentru mai multe veioze creative intra aiciNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera