Home & Deco: rafturi ingenioase de carti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Esti un mic soarece de biblioteca si nu te simti bine fara cateva carti in jurul tau chiar si in dormitor sau in sufragerie. Pentru asta au fost inventate "rafturile de carti" sau cel putin asa credeam inainte. Iata ca sunt designeri de decoratiuni interioare care schimba cu totul perspectiva unor banale rafuri de carti care ar avea doar rolul de a susinte numele grele pe care le alegem pentru a le avea constant in preajma.

bookshelves bookshelves

Va propunem cateva modele ciudate, futuriste sau amuzante de rafturi, noi deja am ochit unele pe care le-am copia la un DIY daca nu ajungem sa le cumparam in original.

Sigur casa ta va avea un iz putin SF, putin enigmatic daca alegi rafturile create de tanarul designer Miron Lior de institutul de design Pratt  - rafturile invizibile, cartile par ca stau in aer, lipite pe perete. De fapt suportul Conceal este imbracat de copertele cartii de jos.

bookshelves bookshelves

Lili Lite sunt rafturile construite de Studio Smeets din Amsterdam si reprezinta o combinatie inspirata de veioza de noapte si suport pentru carti. Foarte interesant este ca lumina se stinge automat atunci cand pui inapoi cartea pe raft :)

bookshelves bookshelves

O idee total inedita este cea a designerului japonez Sakura Adachi care a construit Cave Pet Bookcase adica o combinatie de rafuri puse pe perete care ingradesc un mic adapost pentru caini/pisici.

bookshelves

Rafturile din colt ale lui Abhinav Dapke sunt parca teleportate din Star Trek, avand imaginea unui copac in crestere. Artistice sunt rafturile Billy Brother care par ca se varsa in orice clipa. Laica Bookshelf pare o decoratiune interioara chiar si fara carti in ea, in timp ce rafturile P combina lectura cu un vechi pendul. 

bookshelves bookshelves

Structura ADN-ului l-a inspirat pe Joel Escalona sa construiasca rafturi pentru carti, poze si CD-uri simbolizand si o parte din identitatea posesorului. Pe de alta parte, pulsul inimii a dat si el viata unor rafturi foarte originale, creatie a lui Mans Salomonsen.

bookshelves bookshelves

Daca nu esti adeptul unor modele de mici biblioteci prea serioase si virtuale, designerii au creat si modele mai jucause, mai colorate, la fel de moderne si indedite. Ca sa economisesti niste spatiu, ideea lui Yedidia Blonders este grozava.

bookshelves  bookshelves elephant

Si ca sa incheiem tot cu un model futurist, impresionant am ales rafturile Yet Wall Light -  cele cu o natura duala, combinatia dintre lumina de perete si o consola de rafturi pentru carti. Raftul in Y este un element decorativ intim, select, foarte original, avand puterea de a crea atmosfera si a schimba starea unei incaperi.

bookshelves laica
                                                                                         Rafturi Laica

Sursa info si foto1 comentariu

Home & Deco: rafturi ingenioase de carti
Ivona
#1 -

raft copac

Stie cineva unde se poate face un astfel de raft in Romania? help, pls!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera