Home & Deco: jaluzele

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce-ti trebuie atunci cand te bate soarele-n cap dis-de-dimineata? Nu e cazul sa-ti schimbi locuinta intr-un bloc cu mash-uri, ai putea sa-ti cumperi niste jaluzele funky, foarte utilie, care i-ar crea un aer aparte camerei tale.

Am gasit cateva modele de jaluzele care, o data ce lumina patrunde prin ele, se transforma in peisaje urbane spectaculoase, vazute pe timp de noapte. De fapt, jaluzelele sunt decupate in asa fel incat razele soarelui creeaza modelele unor cladiri din Paris, Tokyo, Helsinki si Stockholm. Imaginea pe care o obtii in casa  poate fii mult mai frumoasa decat privelistea de pe propria fereastra.

blinds blinds
sursa

Jaluzele de toate culorile si formele iti pot face camera sa arate mult mai bine decat cu simple "cortine" plictisitoare si fade, ca-n birourile corporatiste. Vara se poarta jaluzele din lemn care sunt construite dupa modelul acordeonului. Jaluzele Bamboo au garantie pe viata, in timp ce jaluzelele Rio colorate filtreaza lumina mai mult decat sa o opreasca. La moda sunt jaluzelele verticale din lemn, dar si jaluzele romane, mini-urile din aluminiu, jaluzelele cu telecomanda sau cele care cad, obloanele (shutters).

blinds blinds jaluzele mini blinds
jaluzele verticale                             "shutters"                      jaluzele romane                        mini din metal
sursa

Totusi, neobisnuite si foarte eco sunt jaluelele care se comporta ca o lampa de noapte. Ideea le apartine artistilor Yoo-Hui Kim si Eun-Kyung Kim. In timpul zilei, jaluzelele iti umbresc camera in timp ce se incarca cu lumina solara. Seara, trage jaluzelele si vei avea integrata in ele o lampa, un candelabru sau o veioza care iti va lumina camera fara sa aiba nevoie de spatiu sau electricitate.

solar lamp blinds solar lamp blinds
sursa

Jaluzelele pot fi de interior sau de exterior, verticale sau orizontale, animate sau foarte serioase, oricum ele sunt un element important in decorarea unei camere avand in vedere ca ocupa o mare parte din interiorul incaperii, fiind astfel foarte vizibile. Daca sunt prea inchise camera va fi si ea intunecata, daca sunt prea colorate , lumina ce patrunde s-ar putea sa nu ne convina de fiecare data.

Totusi, pentru cei mai putini conventionali, firmele imprima jaluzele cu imaginea aleasa de tine - oricare ar fi aia. La fel cum se intampla cu tricourile sau canile, jaluzelele pot reda si ele imaginea pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna in camera ta - un peisaj superb, o masina sau poate vreo diva imbracata sumar, oricare dintre ideile tale pot ajunge un fel de poster imens pus pe fereastra intr-o formula mai eleganta decat hartia-n geam, prin jaluzele.

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera