Gadget: Pensula digitala I/O - picteaza in culorile lumii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Lumea este un film regizat de un pictor foarte priceput. Pentru un artist lumea e o paleta. Iar aceasta metafora destul de plata si comuna devine in cazul pensulei digitale realitate.

Una din problemele cele mai dificil de rezolvat in arta grafica digitala (si randarea 3D) este redarea texturilor care trebuie sa imite cat mai bine realitatea. Dar de ce sa te chinui cand poti lua vopseaua direct cu textura?!

Serios, cat de extraordinar ar fi sa ai de desenat un crocodil si sa te duci la garderoba bunicii, sa extragi pantofii din piele de aligator, sa ii pensulezi putin si apoi sa dai fuga repede, sa nu curga vopseaua (sic!) inapoi la blocul de desen?

Daca ai incercat vreodata sa desenezi un portret, stii ca cel mai greu lucru de redat sunt ochii. E atata greutate in ei incat creionul se sperie si clacheaza. Daca ai putea sa treci pensula peste fata modelului si sa iei in ea toata culoarea irisului, si genele, si sprancenele...

pensula

Natura moarta devine vie. Portretele clipesc. Casa are textura de prajitura, prajitura are solzi de peste, pestele e desenat cu blana de tigru, iar tigrul... are pete de dalmatian.

pensula
(Daca vreti sa vedeti cum functioneaza "pe viu" - video aici)

Minunatia de gadget e mai simpla decat ai crede.

pensula

gadgetul e facut de MIT Media Lab (sursa foto)

In interiorul pensulei se afla o camera video si LED-uri. Cand aplici pensula pe ceva, se aprind scurt LED-urile, camera video inregistreaza imaginea, inclusiv miscarea. Perii pensulei au senzori de presiune, astfel incat poti controla grosimea si densitatea darei de culoare in timp ce desenezi.

Pe ce desenezi? Ei, nu chiar pe orice deocamdata, ci pe un ecran (touch screen), pe care se proiecteaza ce a inregistrat pensula.

Pensula se numeste I/O tocmai pentru ca exact ce intra (Input)... iese (Output). Din pacate inca nu este disponibila pe piata. Nici macar a lor. Dar nu disperati. Lumea asta plina de culori se misca repede. In curand or sa inventeze si vreo traznaie care sa iti reproduca direct toata fata, nu doar bucatele. Stiti, cam ca o fotografie ;-)Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera